Thermalright Heilos termal ped test sonuçları

mds505

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 i7 12700H 16 GB RAM RTX 4060 1TB SSD
Selamlar herkese, Acer Nitro 5 i7 12700H RTX 4060'lı bilgisayarım var. 2 gün önce Gaming gen üzerinden aldığım Thermalright Heilos faz değişimli termal pedini uyguladım. Uygulama şekli PTM7950 ile aynı. Bilgisayarımda ciddi şekilde sıcaklık ve fan sesi sorunu vardı. Fan hızı o kadar yükseliyordu ki kasa titriyordu. Artık o yüksek fan sesi tamamen uysallaştı.
40x40mm AMD versiyonu satın aldım. Intel versiyonla arasındaki tek fark boyut. AMD versiyonun boyut bu şekilde.

WhatsApp Görsel 2025-02-20 saat 18.03.22_01c33857.jpg

Cinebench R23 testinde aldığım sonuç. 115Win tamamını çekip Power limite takıldığını dahi gördüm.

WhatsApp Görsel 2025-02-25 saat 09.47.47_f9658173.jpg

FurMark testinde ise sıcaklığı çekememişim ama 82 dereceyi hiç geçmedi diye aklımda. Ek bilgisayarımın soğutma sistemi GPU tam etkili değil. Şöyle ki CPU kısmında blokta çip boyutunda çıkıntı varken GPU tarafında çıkıntı olup olmamasını çektim bir de etrafında sünger tarzı bir şey var. Sanırım GPU'ya tam temas gerçekleşemiyor dolayısıyla daha iyi değerler alamıyorum.

WhatsApp Görsel 2025-02-25 saat 09.47.46_eaea1b3f.jpg

Bu da CS2 testim. Oyun sırasında hiç CPU sıcaklığı 75 dereceyi görmedi.

WhatsApp Görsel 2025-02-25 saat 09.47.47_674bd4ee.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar herkese, Acer Nitro 5 i7 12700H RTX 4060'lı bilgisayarım var. 2 gün önce Gaming gen üzerinden aldığım Thermalright heilos faz değişimli termal pedini uyguladım. Uygulama şekli PTM7950 ile aynı. Bilgisayarımda ciddi şekilde sıcaklık ve fan sesi sorunu vardı. Fan hızı o kadar yükseliyordu ki kasa titriyordu. Artık o yüksek fan sesi tamamen uysallaştı.
40x40mm AMD versiyonu satın aldım. Intel versiyonla arasındaki tek fark boyut. AMD versiyonun boyut bu şekilde.

Eki Görüntüle 2432422

Cinebench R23 testinde aldığım sonuç. 115Win tamamını çekip Power limite takıldığını dahi gördüm.

Eki Görüntüle 2432417

FurMark testinde ise sıcaklığı çekememişim ama 82 dereceyi hiç geçmedi diye aklımda. Ek bilgisayarımın soğutma sistemi GPU tam etkili değil. Şöyle ki CPU kısmında blokta çip boyutunda çıkıntı varken GPU tarafında çıkıntı olup olmamasını çektim bir de etrafında sünger tarzı bir şey var. Sanırım GPU'ya tam temas gerçekleşemiyor dolayısıyla daha iyi değerler alamıyorum.

Eki Görüntüle 2432419

Bu da CS2 testim. Oyun sırasında hiç CPU sıcaklığı 75 dereceyi görmedi.

Eki Görüntüle 2432420

Laptoplar için mucize gibi bir şey bu, bu hafta bende uygulayacağım bakalım ne kadar etki edecek.

Laptoplar için mucize gibi bir şey bu, bu hafta bende uygulayacağım bakalım ne kadar etki edecek.
Uyguladığınızda kendi deneyim ve testlerinizi yazarsanız sevinirim. Ülkede fazla bilinen bir şey değil. Ne kadar çok kullanıcıdan geri dönüş gelirse o kadar iyi olacağını düşünüyorum.

Cumartesi yapacağım, bakalım R23'te throttle yiyecek mi.
Hiç sanmıyorum. Yaptığınızda testleri yazarsınız herkes için güzel bilgilendirme olur. Umarım uzun süreli testlerimizde de aynı başarıyı gösterir diyelim.

Amd mi yoksa intel versiyon mu almalıyım, i5 12500h var. Cihaz : HP Victus 16 D1023NT
Sadece boyut fark ediyor. AMD versiyonu düzgün şekilde keserseniz ikinci kullanım bile çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı