Thermaltake Nic C4 fanını kontrol etme

Thermaltake Nic C4 işlemci soğutucum var, 2. El aldım, 3pin(anakarta giren) + 2pin(kontrolcüsünün bağlı normalde) çıkışları var ancak kontrolcüsü yok, doğal olarak CPU_FAN soketine taktığımda kontrol edilemez şekilde 2000RPM+ da dönmekte ve bu hız hem kafa şişiriyor hem de gereksiz(çok fazla test izledim kontrolcüsü ile 1100RPM'de dönerken 2200'e göre derecelerde ya fark yok ya da 1 derece fark ettiriyor, blok gayet kaliteli delidsiz ancak termal macunu iyi ise sorunsuz soğutuyor)

Sorularım şöyle:

*Bu 2 fanımın tek 3 pinli çıkışını aracı bir alet ile (fiyatı uygun ve gücü yetebilecek) kontrol edebilir miyim?
*Bu cihazın 3pin çıkışının yanındaki 2 pin çıkış yerine fan kontrolü için alet bulabilir miyim?
*Yukarıdakiler sökmez ise 3 pini 4 pine çeviren bir kablo alsam fandan çıkan 3 pini buna diğer 4 pin ucunu anakarttaki 4 pin çıkışına taksam PWM kontrol yer mi? :)
*Yukarıdakilerin hiçbiri sökmüyorsa ne yapabilirim?

Not: Elimde arkadaştan aldığım bir küçük alet var, tek fanlı stok soğutucuya benze bir Zalman soğutucunun kontrolcüsü, 3pin erkeğine direk benim Nic C4'ü takıyorum, cihazın diğer 3 pin dişisini anakarta takıyorum(Zalman cnps 7000 sanırım onun kontrolcüsü) ancak sorun şu sanırım alet Nic C4'e yetmiyor çünkü Max'a aldığımda ki %40 çevirince göstergeyi zaten 1744 RPM'e çıkıyor ancak kontrolcüsüz ben 2000+ alıyorum ve kontrolcü ısınıyor + fanlarımdan garip bir ses çıkıyor ancak bu kontrolcü ile 1400RPM'lere kadar sorunsuz kontrol edebiliyorum, o zaman mesele ne demeyin :) daha sağlıklı güçlü stabil bir kontrolcü istiyor insan bu başka aletin kontrolcüsündense)
Bir bilgisi yanıtı olan varsa ve cevaplarsa çok sevinirim.

Son düzenleme:
Hocam selamlar sorunuza cevabım yok ama AM4 anakarta nasıl monte ettiniz?
Selam, arkadaşın sistemine monte ettik. Şöyle ettik, AM3 ile AM4 zaten bambaşka monte yerleri bulunan çok farklı bir yapıya sahip değiller. El frezesi veya şarjlı vida ile bile iyi planlarsanız; içten bir miktar pay açarak (metali yok ederek yani) AM4'e monte edebilecek hale getirilebiliyor. Çok oldu yapalı inanın ama zor değil. AM3 ve AM4 soket montaj yapısını A4'e çıktı alıp üst üste koyun. Aradaki fark ne ise soğutucunun ayaklarına uygulayın, bu kadar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı