Thermaltake Smart PSU fanı ses yapıp hızlı çalışıyor

Mehmet967

Decapat
Daha fazla  
2 senelik bilgisayar. Hemen hemen 2 senedir böyle. Hiçbir zararı yok ama artık sinirimi bozmaya başladı. https://www.hepsiburada.com/thermal...fanli-psu-ps-spr-0600nhsawe-1-pm-HB000009DRPF soğutmasından memnunum ama fan ses yapıyor, hep aynı derece dönüyor. Oyuna girdiğim zaman biraz artıyor ama genel olarak boşta bile aynı sesi çıkarıyor. Sizce ne yapmalıyım? Yarın bilgisayarcıya götürüp kasa içini iyice bir temizlesin ya PSU'dan ya da stok fandan ikisinden de şüpheleniyorum. Elimde başka işlemci fanı olmadığı için deneyemiyorum. Stok fanı olması da çok büyük olasılık. 2 senedir macun sürmedim, ondan olma ihtimalı var ama PSU ultra sessiz diyor. Bakalım, hayırlısı. Sizce ne yapmalıyım? Performansa hiçbir etkisi yok artı veya eksi.

AMD bir işlemciye sahip iseniz boşta ani ısı artışları normaldir. Boştaki ani ısı artışları da fanın bir anda hızlı çalışmasına neden olur. PSU ile alâkalı olduğunu sanmıyorum bu durumun.

Siz yine de işlemcinizi ve ısısını belirtin. Isıya bakmak için HWiNFO kullanabilirsiniz.

Gerçi tekrar okudum da, sanırım hep aynı hızda ve aynı şekilde sesli çalışıyor, doğru muyum?

İşlemcim Intel i5 8400 ana kartım ASUS TUF Z370 PLUS GAMING evet hep aynı hızda çalışıyor stok fan veya PSU fanı ikisinden biri cızırtı değil bildiğin fan sesi geliyor sürekli bir şey olsaydı çoktan olur du diye diye düşünüyorum para biriktiriyorum bir tane uzun süreli kullanmalık sıvı soğutma alacağım zaten ağır oyun da oynamıyorum sadece GTA 5 arkada da en fazla Discord dediğim gibi performans da hiçbir kayıp yok.

Stok fandandır büyük olasılıkla emin olmak için kasanın kapağını açıp dinle. Stok soğutucusundansa seçenek mevcutsa BIOS ekranından sessiz fan moduna alabilirsin veya daha sessiz bir soğutucu satın alabilirsin. Ayrıca macunuda yenileme zamanın gelmiş.

Deneysel yöntem, uygulamanız sonucunda size veya donanıma gelebilecek zararlardan dolayı sorumluluk kabul etmem.

Kasa kapağını açıp işlemci fanını 2 saniye kadar elinzle durdurun ses giderse sorunlu fanı buldunuz demektir. Tek tek tüm fanları bu şekilde kontrol edebilirsiniz.

Deneysel yöntem, uygulamanız sonucunda size veya donanıma gelebilecek zararlardan dolayı sorumluluk kabul etmem.

Kasa kapağını açıp işlemci fanını 2 saniye kadar elinzle durdurun ses giderse sorunlu fanı buldunuz demektir. Tek tek tüm fanları bu şekilde kontrol edebilirsiniz.

Geçen sene bunu denedim yanlış hatırlamıyorsam PC kapanmıştı başka bir yöntem ile anlamam lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı