Thermaltake Smart RGB PSU cızırtı problemi

OneLifeLiveIt

Kilopat
Thermaltake Smart RGB 700W PSU'da aldığım günden beri cızırtılı ses var. Fanı durdurduktan sonra ses azaldı, fan dönmeye başladıktan sonra ses arttı. Bilgisayarı günlük maksimum 1 saat kullanıyorum. Öncesinde Cooler Master 750W PSU vardı. Aynı sebeplerden dolayı değiştirmiştim. Vatan Bilgisayar'dan aldığım ikinci PSU bu ve 3 kez değişim yapıldı. Ses videosu ektedir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem power'ı vatanda bi dene taksınlar baksınlar eğer ordada aynı şey oluyorsa farklı bir power'ı gene deneyerek al. Eğer vatanda sorun olmuyor ama sende sorun oluyorsa power'ı kasanda bağladığın bölümü kontrol et vidaları tam oturuyor mu tam sıkıyor mu sabit bir şekilde duruyor mu bunları incele, bir de power vidalarına plastik vida pulu takıp sıkmayı deneyebilirsin.

Dosya Ekleri

• thmb_900x900_Gibraltar-SC-SSW-TrampetTom-Vida-Pulu-10apos.jpg
    68,9 KB · Görüntüleme: 56
Cevabınız için teşekkür ederim. Bugün tavsiye ettiğiniz vida pulunu deneyeceğim. Ancak Vtan Pc doğrudan garantiye yolluyor ve bu süreçte geçen sürede bilgisayarı kullanamıyorum. Vatan Pc mevcut ürünü itiraz etmeden ya da garantiye gönderme yoluna gitmeden geri iade alır mı ? (Ürün satış tarihi üzerinden 14 günden fazla süre geçti)

Garantiye gider iade veya değişim hakkınız doğar ürün kusurlu ise, ama siz bu hakkı kazandıktan sonra vatan bilgisayarda alacağınız PSU yu deneyebilirsiniz o an mağazada denerken bir sorun olursa farklı bir PSU ile tekrar kontrol edersiniz. Ben en son vatandan bilgisayar kasası aldım RGB bir kasaydı RGB fanlarda sorun çıkma ihtimaline karşı tekrar kasayı getir götür yapmamak adına denemelerini istedim kasayı bağladılar ve fanlardan biri çalışmadı onu değiştirip farklı bi kasa aldım ve gene deneterek aldım.

Bilgisayarı ilk toplandığında aldığım Cooler Master PSU arızalı olduğu için 2. kez servise gitmesi sebebiyle para iadesi yapıldı. En son aldığım Thermaltake PSU bizzat mağazada denendi ancak herhangi bir ses vb sorun yoktu. Yaklaşık 2-3 ay sonra konuda bahsettiğim cızırtı sorunu başladı. Garantiye gönderilmesi sebebiyle geçen sürede bilgisayarımı kullanamamam ve mesleğim sebebiyle iş yeri dışında evde yapmak zorunda olduğum işleri yapamıyorum. Farklı marka ancak aynı tür üründe yaşadığım bu sorunlar sebebiyle ürünün iadesi mümkün olur mu ?

Gerçekten ürün kaynaklı bir sorun ise garanti devam ettiği sürece tabi ki iadesi mümkün sorun çıkartmazlar. Baya şanssız bir durum yaşamışsınız.

içten mi yoksa dıştan mı nasıl yapacağım resim var mı acaba ?

Hocam bu ses CW gibi. Çok büyük bir sorun değil aynı PSU kullanıyorum ve aynı ses var. Kronik sorunu var bu PSU nun.
Size bir şey daha sorabilir miyim?
Sadece açılışta sizde de bu sesten geliyor mu?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…