Thermaltake TF4- Wipaste C2 karşılaştırması

Sinaps

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Veteriner hekim, Hi-Fi meraklısı, Elektronik Haberleşme Ustalık
Merhabalar, denemeler aynı oda sıcaklığında, aynı test koşullarında yapılmaya çalışılmıştır.

İşlemci soğutucu olarak Thermalright Burst Assassin 120 SE TL-C12C almıştım, SE olduğunu teslim aldığımda fark ettim, içerisinden TF 4 (kahverengi şırınga) macun çıktı, benim beklediğim TF-7 idi ama sağlık olsun diyerek kullanmaya başladım.

Elimde 6 yıl önce almış olduğum Wipaste C2 macun da olunca bir de ona şans vermek istedim.

TF-4 ile yaptığım testleri en son bilgisayarı kapatırken telefon ile çekmek aklıma geldi, bir fark olacak mi görmek istediğim için.

Furmark ile Prime 95 small FFT'yi aynı süre boyunca açık bırakarak testleri gerçekleştirdim, hatta wipaste kullanırken oda ısısı biraz daha artmıştı, gpu sıcaklığı da aynı şekilde. Thermaltake TF 4 ile olan testin sadece telefondan çekilmiş görüntüsünü sizinle paylaşabiliyorum, Wipaste C2 sürdükten sonra onun kalmasına karar verdim ve tekrar TF-4 ile uğraşmadım.

Tj değeri manuel olarak 85c'ye ayarlandı, zira daha yüksek sıcaklıklarda çalışmayı anlamlı bulmadım.

Tf-4 macun ile işlemci Tj 85 iken kendini 110w ile sınırlarken, 6 yıl çekmecemde beklemiş Wipaste C2 ile 119w ile sınırladı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…