Thermaltake TR2 500W PSU Aşırı Isınma Problemi

Psu olmaz derken anlamadım ama?

Vermiş olduğum ekran kartı sayfasında, en az 500W luk sistem gereksinimi olduğu belirtilmiş, buna dikkat çekmeye çalışmıştım.
Birçok komponent bağlıyorsunuz PC'ye, bunların hepsi güç çekiyor, mesela tek başına seçtiğiniz işlemci 95W.

PSU üzerindeki tabloya bakmak iyi olur, çünkü farklı voltaj yolları farklı parçalara güç verir.
Mesela 12v lar hareketli parçalara, HDD, fanlar gibi..
Daha fazla ayrıntıya girmiyorum, google'da araştırın lütfen.

Ek olarak daha önce de belirttiğim gibi PSUlar tam verim çalışmazlar. Sizinki mesela %80 in üzerinde verim sağlıyor yani efektif olarak 400 ün üzerinde W sağlıyor.

Sonuç olarak; yük altında olur olmaz talihsiz bir yorum olmuş.

Yüksek tüketimli ürünleri belki daha ucuza alırsınız ama yüksek güç tükettiklerinden aradaki farkı PSU ve elektrik faturasına verirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son mesajımdaki verimlilik üzerine olan yorumumda hata olduğu için o kısmı yok gibi düşünebilirsiniz.
Doğru yorum aşağıdaki gibi.

Örneğin %80 verimli çalışan PSU 100W üretebiliyorsa max (pik değer yani anlık değer değil, sürekli olarak sağlayabildiği değer), tam yükte 100W sağlamak için 125W şebekeden elektrik çeker.

Yani sizin PSU gerçekten 500W verebiliyorsa 625w şebeke elektiriği çekecek.

Özetle verimlilik olayı sadece elektrik faturanızı ilgilendiren bir faktör.

Konu bu değil ki ama konu güç kaynağının sisteme yeterli olup olmamsı. O zaman eskiye dönersek P4 işlemciler elektriği sömüren performans verdiğini düşündüğümüz elektrik canavarlarıydı. Yinede verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Cevap uzun oldu ama biraz da daha önce net olmadığını belirttiğiniz için uzun oldu.

Yoksa minimum 500w sistem gereksinimi duyan bir ekran kartınız olduğunu ilk mesajda belirttim, bunu belirten linki de verdim.
Yazan ifade de budur: Minimum System Power requirement (W): 500W

PSU sırf ekran kartını beslemediğine,birçok parçayı beslemekten sorumlu olduğu için yetmeyecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…