Eski bilgisayarım 3 hafta önce bozuldu bende bu karantina günlerinde evde aşırı derecede sıkılıyorum o yüzden acele ettim.Topladığın sistem çok mantıklı ve bütçen için en iyisini yapmışsın. İleride öncelik olarak ihtiyacına göre SATA SSD ve sonrasında 8GB ram daha ekleyebilirsin. İşlemciyi R5 1600 12nm seçebilirsin. İtopya'da varsa eğer.
Düzenleme:
Eğer acelen yoksa kriz olaylarının geçmesini bekle derim. Dolar çok yüksek bana kalırsa toplama ama krizden sonra da piyasa boş kaldığı için fiyatlar uzun bir süre daha böyle devam edebilir. Biraz riskli bir durum tamamen senin risk almana bağlı.
Dikkat etmedim, yenisini önerdim. Bakabilirsiniz tekrardan.5000 TL civarında sistem alacak arkadaşa 7000 TL'lik sistem önermek iyiymiş hocam. Beğendim.
240gb SSD'ye 20GB Windows'u kurdum geriye de 5 oyun kursam ne kurmasam ne. Öneriniz için teşekkürler zaten bu yaz 500gb SSD alabilirim.Böyle bir sistem alıp kıytırık HDD'ye kalmak olmaz. SSD'siz sistem Ferrari ile gideceğin yere at arabası ile gitmekten farksız. 4.350 TL'ye şöyle bir sistem öneriyorum o zaman:
Anakart: MSI B450M-A PRO MAX AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (O.C.) M.2 USB3.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
RAM: CORSAIR 8GB (1x8GB) Vengeance Siyah DDR4 3000MHz CL16 Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Kasa ve PSU: XIGMATEK BEAST 4 x RGB FANLI X-POWER 650W 80PLUS USB 3.0 MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
SSD: WD 240GB Green SATA 3.0 (545MB Okuma / 430MB Yazma) 3D-NAND SSD Disk fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Ekran kartı: MSI GeForce GTX1660 SUPER VENTUS XS 6G OC 6GB GDDR6 192Bit DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
4.568 TL.
Sisteme SSD eklemek demek 1660 super yerine 1660 almak demek hocam. İki kartın arasında çok büyük bir fark var. SSD'yi sonra almaktan zarar gelmez, ama 2 ay sonra 1660 super alamazsınız biraz mantıklı düşünün. f/p sistemlerde her zaman CPU ve GPU öncelikli tutulmalı diğer bileşenlerden kısılmalıdır. İhtiyaca göre değişir tabii ama GPU'yu da kıstığımız zamanlar bile oluyor.Dikkat etmedim, yenisini önerdim. Bakabilirsiniz tekrardan.
240GB SSD'ye en fazla 3 güncel oyun kurabilirsin hatta 2 bile olabilir.240gb SSD'ye 20GB Windows'u kurdum geriye de 5 oyun kursam ne kurmasam ne. Öneriniz için teşekkürler zaten bu yaz 500gb SSD alabilirim.
Şimdi fark ettim. Alınabilir sistem ama 240GB SSD yine de yetmeyecektir. O yüzden arkadaşa bırakalım kendisine göre seçimini yapsın. Dizayn anlamında kendisine en yakın sistemi seçebilir.@Liutenant SSD de koydum, 1660 SUPER de koydum yukarıda. Bakın lütfen, 1660'a düşmedim.
Dediğiniz gibi 240gb ssd yetmez. Aklımda şu kaldı, vatan dan mı alıyım itopyadan mı? Vatan sepete eklediğim parçaları toplayıp gönderir mi? İtopya hakkında son zamanlarda çok fazla şikayet var.Şimdi fark ettim. Alınabilir sistem ama 240GB SSD yine de yetmeyecektir. O yüzden arkadaşa bırakalım kendisine göre seçimini yapsın. Dizayn anlamında kendisine en yakın sistemi seçebilir.