Thermaltek Water 3.0 ARGB nasıl kontrol edilir?

fatih.1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 14th Gen 14400F
Gigabye Windforce RTX 4070 Super
32 Gb Crucial DDR 4 Ram
1TB Crucial M2 SSD
Thermaltake ThoughPower GF A3 850W 80+Gold
Thermaltake Water 3.0 aRGB 360mm
Xigmatek Y Pro Odin 2
Meslek
Öğrenci
RAM
32GB
Ekran kartı
RTX 4070 SUPER
Anakart
Gigabyte B760M H DDR4
İşlemci
İntel Core İ5 14400F
Dün Thermaltek Water 3.0 ARGB 360mm sıvı soğutma aldım. Pek bu işleri bilmediğim için montajını Vatan Bilgisayar'da yaptırdım. Normalde kutuda soğutucu fanının ışıklarını kontrol etmek için bir kontrolcü bulunduğu gözüküyor, incelemelerine vs baktığımda oralardada var bu kontrolcü. Ama bende bu yok ve fan ışıkları kontrol edilmiyor. Acaba bu soğutucu şu an anakartamı bağlı yoksa PSU'ya mı onu da bilemiyorum. Gigabyte Control Center'dan yapmaya çalıştım ama bulamadım. Fan hızını ve ışıklarını nereden kontrol edebilirim acaba?

Anakart: B760M H DDR4 (Rev. 1.0) - Teknik Özellikler | Anakart GIGABYTE
PSU: XIGMATEK Odin 700W 12cm Fan 80 Plus Güç Kaynağ fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Sıvı soğutucu: Water 3.0 360 ARGB Sync

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartında ARGB yok; 1 adet RGB port var ve bununla da kullanamazsın. Kutu içinde ARGB kontrolcü yoksa montajı yapan yerle görüş. Normalde kutu içeriğinde var bu kontrolcü.

Anakartın desteklemediğini öğrendiğim iyi oldu hocam sağ olun. Vatan Bilgisayar'ı kontrolcü olması lazım diye aradığımda kutu içeriğinde yok, içinden çıkmadı vs. diyorlar.
Ama normalde ürünün ARGB desteklemeyen anakartlar için kontrolcüsü var. Bakalım artık.

Bu kontrolcü kutu içeriğinde illaki çıkar. Olmazsa iade ederim diye tehdit et. İçinden çıkmadı diye bir şey olamaz. Şu anki anakartınla kullanamayacağın için sana kontrolcü lazım ve ayrıca masrafa girmene de gerek yok. Hala aynı mı bilmiyorum ama Vektron Elektronik yetkili servis idi. Gerekirse e-posta gönder durumu bildir kutu içinden kontrolcü çıkmadı diyorlar diye.

Screenshot_2024-11-27-21-09-13-865_com.android.chrome.jpg

Bu kontrolcü kutu içeriğinde illaki çıkar. Olmazsa iade ederim diye tehdit et. İçinden çıkmadı diye bir şey olamaz. Şu anki anakartınla kullanamayacağın için sana kontrolcü lazım ve ayrıca masrafa girmene de gerek yok. Hala aynı mı bilmiyorum ama vektron elektronik yetkili servis idi. Gerekirse e-posta gönder durumu bildir kutu içinden kontrolcü çıkmadı diyorlar diye.

Eki Görüntüle 2361579

Tamamdır hocam sağ olun yarın tekrar mağazalarına uğrayıp durumu konuşacağım.

Konuyu hortlatıyorum hocam ayni şeyi bende eskaza yeni fark ettim 7 ay oldu sistemi alalı Vatan Bilgisayar'dan ayni sıvı soğutmayı kullandım ancak hiç aklima gelmemişti kumandası olacağı bir çözüme ulaştınız mi ne yapılmalı bu durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı