Burak Karabal
Megapat
İlk 6 ay içerisinde habersiz tamir edemezler hocam. İlk 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıplarda tüketici ister iade, ister değişim, isterse ücretsiz değişim hakkını kullanabilir. Seçim hakkı tüketicinindir.Wraith'e iade değişim talebiyle kol yollamıştım. 4 aylık koldaki sıkıntı bende dolayıymış tamir etmişler. Haftada 1 kez kullandığım gamepadde benimmiş hata öyle diyorlar. Tuşlara sert basıyormuşum sanırım. Tabii dediklerinin çoğu kolpadan ibaret kaç sene Monster dandik gamepad kullandım o bile bu sorunu yapmadı. Sizce THH ile uğraşmaya değer mi? Ürünün gereksiz yere tamir görmüş olması veya tamirli ürün kullanmak istemiyorum. Habersiz tamir etmeleri ne kadar doğru?
İlk 6 ay içerisinde habersiz tamir edemezler hocam. İlk 6 ay içerisinde ortaya çıkan ayıplarda tüketici ister iade, ister değişim, isterse ücretsiz değişim hakkını kullanabilir. Seçim hakkı tüketicinindir.
Tüketici hakem heyetine başvurursanız büyük ihtimalle kazanırsınız, ürünü tamir etmeleri elinizi güçlendirir.
Ürünü tamir ettikleri için ürünün ayıplı olduğunu kabul etmişler. Ürün ayıplı değildi, kullanıcı hatası derlerse o zaman beden tamir edildi? Bu durumu tüketici hakem heyeti başvurunuzda net bir şekilde belirtin.
Uğraşacak bir şey yok, servis raporunu varsa yazışmaları faturanızı vs PDF olarak hazırlayıp e-Devlet üzerinden başvurunuzu yapın. Gerekli yük bilgiler faturanızda bulunur.
Şikayeti satıcıya karşı yapın, servise değil.
Ürünün açılıp açılmaması önemli değil, işlem yapılmış mı yapılmış hocam.Mesajınız için teşekkürler. Benim onlara yolladığım metin buydu.
"gamepad de son zamanlarda RT tuşunda bir yay sesi başladı. Ardından bu yay.
Sesine ek olarak RT tuşu normalden çok daha sert oldu oyunda tepki vermemde.
Gecikmeye hatta parmak yormaya başladı. LT tuşunda ise tek sıkıntı tuş başta bir.
Takılma yapıyor bunun da önceden olmadığına eminim normalde çok hassastır ama şimdi biraz daha güç uygulamak gerekiyor. " sıkıntıyı kısaca açıkladım ve benden video falan da istemişlerdi attım.
İade tamir veyahut değişim hakkında bana bir soru sorulmadı direkt bu beyanı attılar.
"görüşler: Gamepad tuşlarına fazla kuvvet uygulanarak basılması, belirli bir süre kullanıldıktan sonra yay sesi.
Duyulması, Click arızası vb. sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle, fazla kuvvet uygulanmadan, standart.
Seviyede bir güç uygulanarak kullanımı önerilmektedir."
Bana atmışlar olayı işe bak. Peki THH başvurusunda usul nedir? Hiç yapmadım bu zamana kadar.
Yapılan işlemler: RT ve LT tuş ayarı.
Kullanılan malzemeler: -
Teknik servis sonucu: Ürünün RT ve LT tuş ayarı yapılmış olup sorunsuz çalışmaktadır.
Malzeme kullanmadıklarını belirttiler sizce? Ürün sonuçta açılmış sayılıyor yanlış mıyım?
Ürünün açılıp açılmaması önemli değil, işlem yapılmış mı yapılmış hocam.
e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyeti yazarak başvuru sayfasını açın hocam. Doldurmanız gereken bütün bilgiler faturada mevcuttur, vergi numarası satıcı adresi vs. iade istiyorsanız fatura tutarının iadesini, değişim istiyorsanız ayıpsız misli ile değişimi seçerek başvurun.
Başvuru metnine bu konudaki gibi sorunu ve durumu anlatan detaylı bir yazı yazıp, seçimlik hakkının tüketicide olmasına rağmen size sorulmadan tamir edildiğini değişim istediğinizi belirtin. Satıcının kullanıcı hatası imasını belirtin fakat kullanıcı hatasıysa neden tamir edildiğini sorup tamir edildiği için seçimlik haklarından doğan değişim hakkınızı talep edin.
Hocam, başvuru yeterli olsa bile tüzel kişi olarak yanı şirket adına kesilmiş faturada THH süreci aynı işlemiyor diye biliyorum.Sağ olun hocam şimdi yapıyorum bu arada Wraith sitesinin fatura sahibi ybm bilişim başvuru yaparken faturadaki şirketin bilgilerini giriyorum.
Gizlilik Politikası
GİZLİLİK POLİTİKASI VE AYDINLATMA METNİ İşbu Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni; bu siteyi veya bu site aracılığıyla, ya da bu siteyle bağlantılı olarak sağlanan hizmetler neticesinde bu hizmetlerden faydalanan kullanıcıların kişisel verilerinin ne şekilde işlendiği ve korunduğu ile...wraithesports.com
Sayfanın en altında yazanları yani. Faturada mersis numarası veya vergi no belirtilmemiş web sitesinden alacağım bunları sanırım.
@tempZ rahatsız ediyorum yine kusura bakma. Başvuruyu yaptım. Sizce bu yeterli midir?
Firmadan satın aldığım ürün teslim alındıktan yaklaşık dört ay sonra arızalanmıştır. Garanti hakkımı kullanarak ürünü beyanla birlikte incelemeye gönderdim. Ancak tarafıma bilgi verilmeden ve onayım alınmadan ürünün tamir edilmesine karar verilmiştir.
Tarafımdan herhangi bir kullanım hatası bulunmamaktadır. Ürünün seçim hakkı (iade, değişim, onarım) bana ait olmasına rağmen, firma bu hakkıma müdahale etmiştir. Bu nedenle, ayıplı ürün için ödediğim bedelin tarafıma iade edilmesini talep ediyorum.
Hocam, başvuru yeterli olsa bile tüzel kişi olarak yanı şirket adına kesilmiş faturada THH süreci aynı işlemiyor diye biliyorum.
@trustright hocam sizin bu konuda bilginiz var mıdır?
Pardon hocam, yanlış anlamışım maç izlerken baktımNasıl yani? Bir hata mı yaptım anlayamadım. Faturada yazan şirketin bilgilerini girdim olması gereken o değil mi?
Pardon hocam, yanlış anlamışım maç izlerken baktım. Ben siz şirket adına satın aldınız sandım.
Sorun yok başvurunuz yeterli olacaktır.