THH sonucu ve iade işlemleri

iamyanere

Hectopat
Arkadaşlar selam. Ocak ayından beri kullanmakta olduğum bir iPhone 11'e sahibim. Cihazı aldıktan 1 hafta sonra kozmetik bir problem fark ettim. Bu kadar büyük bir ödeme karşılığında da satın aldığımız için Apple ürünlerini, haliyle bende itirazda bulunarak satıcıma geri gönderdim. Neyse buralar problemli geçti tabii, kabul edilmedi geri döndü, Apple'da üstlenmedi vesaire...
Fakat şansımı THH ile denedim. Davamdan 5 ay sonrabilirkişi beni haklı buldu ve raporunu gönderdi. Hakem heyetinin de 15 gün sonra gönderdiği mektup ile kazandığımı öğrendim.
Şimdi olay şu, karşı taraf itiraz etmez ise, ki 23'ünde süreleri dolacak, benim telefonun yenisiyle değişim hakkım var. Sanırım ben bu hakkı para iadesi olarak kullanabilirim?
Daha da önemlisi, ben bu telefonu 8130₺'ye satın aldım (256 GB), eğer para iadesi alacak olur isem güncel fiyattan mı iade alacağım, yoksa ödediğim miktarı mı?
Yönetmelikleri bayağı bir kurcaladım fakat bu konu hakkında bilgi sahibi olamadım.
Yardımcı olursanız minnettar olurum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Faturada yazan tutar ne kadar ise o kadar ödeme yapılır -para iadesi istersen-. Değişim istemen daha karlı olabilir. Faturada yazan tutarın daha altına o telefonu sıfır ve Apple Türkiye garantili alabiliyorsan para iadesi de isteyebilirsin. Hangisi senin işine daha çok gelirse.

Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı