THH süreci hakkında soru

Makaleler
2
Yer
Isparta
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Selamlar, aldığım LG 27GL850-B monitörümde 1 adet ölü piksel çıktı. İncehesap'a gönderdim ve onlarda distribütöre gönderdiler. Fakat bugün çıkan sonuca göre distribütör herhangi bir arıza bulamamış. Sebebi ise 3 ölü piksel olduğu zaman arızalı olarak kabul etmeleriymiş. Ben de THH'nin 1 ölü pikseli bile ayıplı ürün olarak gördüğünü kendilerinin neden işi yokuşa sürdüklerini sordum ve cevap alamadım fakat bu şikayetlerim genel merkeze iletilecekmiş. Hiçbir şey çıkacağını sanmıyorum ama iletsinler tabii. Ben THH sürecini başlatmayı düşünüyorum. Elimde bir monitör daha var beklerim 6 ay gerekirse fakat bu süreç hakkında hiçbir şey bilmiyorum deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bir de monitör gelince mi süreci başlatmalıyım yoksa şimdiden başlatayım mı süreci? Bir de bu süreçte monitörü kullansam sıkıntı yaşar mıyım THH tarafında?

Son düzenleme:
Tabii, tüketici hakem heyeti (THH) sürecine başlamak istiyorsunuz ve bu süreç hakkında bilgiye ihtiyacınız var. Size yardımcı olabilirim.

Öncelikle, monitörünüzdeki ölü piksel sorunuyla ilgili tüm belgeleri toplamanız gerekiyor. Bu belgeler arasında fatura, garanti belgesi ve servis raporları yer alıyor. Monitördeki ölü pikseli gösteren fotoğraflar veya videolar çekmeniz de önemli, çünkü bu görseller başvurunuzu destekleyecek.

THH'ye başvurunuzu e-Devlet üzerinden Online olarak veya doğrudan ilçe kaymakamlıklarında bulunan tüketici hakem heyeti'ne giderek yapabilirsiniz. Başvurunuzda, monitörde yaşadığınız sorunu detaylı bir şekilde açıklamanız gerekiyor. Ayrıca, distribütörün yanıtını ve süreci de belirtmelisiniz. Özellikle, distribütörün 3 ölü piksel altında arızalı kabul etmeme politikasını ve sizin, THH'nin 1 ölü pikseli bile ayıplı mal olarak kabul ettiğini düşündüğünüzü vurgulamalısınız.

Başvurunuzu yaptıktan sonra, THH'den gelecek bilgilendirmeleri düzenli olarak kontrol etmeniz gerekiyor. THH, sizden ek belge veya bilgi talep edebilir, bu talepleri zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmelisiniz.

THH sürecinde monitörü kullanmanız genellikle sorun teşkil etmez. Ancak, monitörde ekstra bir hasar oluşmaması için dikkatli olmalısınız. Monitörü orijinal ambalajında ve aksesuarlarıyla birlikte saklamak da faydalı olabilir.

Distribütörden gelen monitör elinize ulaştıktan sonra THH sürecini başlatmanız daha sağlıklı olacaktır. Böylece distribütörün kararını ve raporunu başvurunuza ekleyerek durumu daha net bir şekilde açıklayabilirsiniz. Bu süreçte sabırlı olmanız gerekebilir, çünkü THH incelemeleri bazen birkaç ay sürebilir. Ancak, elinizdeki belgeler ve kanıtlarla birlikte başvurunuzun güçlü olacağını düşünüyorum.

Başvuru sırasında herhangi bir sorun veya belirsizlik yaşarsanız, tüketici hakem heyeti ile iletişime geçmekten çekinmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…