Thinbook 15 G3 vs Matebook 14

asrinfindik

Kilopat
Yer
TR | DE
Daha fazla  
Meslek
3.Sınıf Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Herkese merhabalar, yaklaşık 5-6 senedir Toshiba markasına ait P70-B-11e (Intel Core i7 4720HQ) ve C50-A561 (Intel Core i3 3110M) modellerini kullanmaktayım. İki cihazında her ne kadar bataryalarını değiştirsem de şarjları en fazla 1.5-2 saat dayanmaktadır. İşlemcileri biraz eski kaldığı için Windows 10'da bile yavaşlıklar yaşamaktayım ve bundan dolayı değişikliğe gitmek istiyorum.

Başta aklımda Huawei'nin Matebook D15 R5 modeli vardı fakat sonrasında Matebook 14 modelini gördüm ve 2K çözünürlüklü ve dokunmatik bir ekrana sahip olması ilgimi çekti. Sonrasında da aynı fiyatta ThinkBook 15 G3 modeline rastladım. ThinkBook'da bulunan zengin portlar ve yükseltilebilme özellikleri dikkatimi çekti. Kısaca her iki cihazında özelliklerinden bahsedecek olursam;

Huawei MateBook 14Lenovo ThinkBook 15 G3
İşlemciAMD Ryzen 5 5500UAMD Ryzen 7 5700U
RAM16 GB (Yükseltilemiyor)8 GB (40 GB'a kadar yükseltilebiliyor.)
Depolama512 GB NVMe512 GB M.2
Ekran2K - 300 Nit - 60 Hz - 14 inç1080p - 300 Nit - 60 Hz - 15.6 inç
Dokunmatik EkranVarYok
USB 2.0 Portlar--
USB 3.x PortlarUSB 3.2 Gen1 (2 Adet)USB 3.2 Gen1 (2 Adet)
Type-C PortlarVeri - Şarj Aktarımı ve DisplayPort Destekli (1 Adet)Veri - Şarj Aktarımı ve DisplayPort Destekli (2 Adet)
HDMI PortVarVar
SD PortYokVar
Ethernet PortYokVar
3.5mm SoketVarVar
Fiyat (Ortalama)11.000 - 13.000 TL11.000 - 13.000 TL

Yaklaşık olarak 13 bin TL'lik bir bütçem var. Yukarıda bahsettiğim cihazlar gibi yaklaşık olarak en azından 4-5 sene kadar kullanmak istiyorum.

Önceliğim uzun süreli bir şarj kapasitesine sahip olması ve dediğim gibi en azından 4-5 sene kullanabileceğim bir cihaz olması lazım. Bu süre içerisinde 16 GB RAM hala yeterli olarak kalabilir mi, bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.

Bir firmada bilgi işlem elemanı olarak çalıştığım için kullandığım programlar genellikle Visual Studio, VS Code ve PyCharm ağırlıklı oluyor. Aynı zamanda 3D yazıcıdan çıkarmak için 3D modeller de oluşturmaktayız. Bunun için de shapr3D ve openscad gibi programlar kullanmaktayız. Bunun dışında Twitter, YouTube, Netflix vs. gündelik hafif işler için de kullanacağım.

Alacağım laptopu kesinlikle oyun amaçlı kullanmayacağım, bundan dolayı ekran kartı çok önemli değil. Bunlar dışında önerebileceğiniz modeller de olursa belirtebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar, yaklaşık 5-6 senedir Toshiba markasına ait P70-B-11e (Intel Core i7 4720HQ) ve C50-A561 (Intel Core i3 3110M) modellerini kullanmaktayım. İki cihazında her ne kadar bataryalarını değiştirsem de şarjları en fazla 1.5-2 saat dayanmaktadır. İşlemcileri biraz eski kaldığı için Windows 10'da bile yavaşlıklar yaşamaktayım ve bundan dolayı değişikliğe gitmek istiyorum.

Başta aklımda Huawei'nin Matebook D15 R5 modeli vardı fakat sonrasında Matebook 14 modelini gördüm ve 2K çözünürlüklü ve dokunmatik bir ekrana sahip olması ilgimi çekti. Sonrasında da aynı fiyatta ThinkBook 15 G3 modeline rastladım. ThinkBook'da bulunan zengin portlar ve yükseltilebilme özellikleri dikkatimi çekti. Kısaca her iki cihazında özelliklerinden bahsedecek olursam;

Huawei MateBook 14Lenovo ThinkBook 15 G3
İşlemciAMD Ryzen 5 5500UAMD Ryzen 7 5700U
RAM16 GB (Yükseltilemiyor)8 GB (40 GB'a kadar yükseltilebiliyor.)
Depolama512 GB NVMe512 GB M.2
Ekran2K - 300 Nit - 60 Hz - 14 inç1080p - 300 Nit - 60 Hz - 15.6 inç
Dokunmatik EkranVarYok
USB 2.0 Portlar--
USB 3.x PortlarUSB 3.2 Gen1 (2 Adet)USB 3.2 Gen1 (2 Adet)
Type-C PortlarVeri - Şarj Aktarımı ve DisplayPort Destekli (1 Adet)Veri - Şarj Aktarımı ve DisplayPort Destekli (2 Adet)
HDMI PortVarVar
SD PortYokVar
Ethernet PortYokVar
3.5mm SoketVarVar
Fiyat (Ortalama)11.000 - 13.000 TL11.000 - 13.000 TL

Yaklaşık olarak 13 bin TL'lik bir bütçem var. Yukarıda bahsettiğim cihazlar gibi yaklaşık olarak en azından 4-5 sene kadar kullanmak istiyorum.

Önceliğim uzun süreli bir şarj kapasitesine sahip olması ve dediğim gibi en azından 4-5 sene kullanabileceğim bir cihaz olması lazım. Bu süre içerisinde 16 GB RAM hala yeterli olarak kalabilir mi, bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.

Bir firmada bilgi işlem elemanı olarak çalıştığım için kullandığım programlar genellikle Visual Studio, VS Code ve PyCharm ağırlıklı oluyor. Aynı zamanda 3D yazıcıdan çıkarmak için 3D modeller de oluşturmaktayız. Bunun için de shapr3D ve openscad gibi programlar kullanmaktayız. Bunun dışında Twitter, YouTube, Netflix vs. gündelik hafif işler için de kullanacağım.

Alacağım laptopu kesinlikle oyun amaçlı kullanmayacağım, bundan dolayı ekran kartı çok önemli değil. Bunlar dışında önerebileceğiniz modeller de olursa belirtebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Hocam bir Lenovo kullanıcı olarak ben olsam Lenovo'yu tercih ederdim.

Huawei Artıları:Şıklık, ekran

Lenovo Artıları:Yükseltilebilirlik, işlemci farkı (multicore kullanan uygulamalarda büyük bir fark var)

ThinkBook 15 G2 kullanıyorum ekran süresi o kadar iyi olduğunu söyleyemem ve grafik kartının onun dışında iyi 16 GB RAM VS Code, Visual Studio, PyCharm ve Adobe uygulamalarını kullanıyorum 8 GB RAM'den 16gba yükselttim ama Lenovo servisleri çok fazla harcıyor belki 16 GB RAM de yetmeyebilir onun dışında arkadaşımda Matebook 14 vardı 2K ekran çok güzel ama yani bence alınması gereken Lenovo bataryası 45wh ise az gelebilir 60wh alınması gerekiyor diye düşünüyorum. ThinkBook zaten iş serisidir kurumsallar için tasarlanmıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı