Başarılı Kurulum Thinkpad T460s OpenCore Big Sur

Selamlar herkese,

Uzunca bir süredir sürekli niyetlendiğim ancak bir türlü cesaretlenip girişmediğim Hackintosh denememde 1/1 başarılı kurulum ile macOS kullanmaya başlamış oldum.
Çalıştığım şirkette Windows cihaz vermeleri ve Build süreleri çok uzun olduğu için kendi şahsi cihazıma denemeye karar verdim. Aradaki donanım farkından olduğunu düşünüyorum Build süreleri diğer MacBook kullanan iş arkadaşlarıma göre bir artış sergilemedi ancak genel sistem stabilitesi ve MacOS'ların yanında getirdiği uygulama çeşitliliği yüzünden kulanmaya devam edeceğim gibi duruyor.

Öncelikle 1'de 1 yapabilmemin sebebi aslında kullanmış olduğum cihazla neredeyse birebir konfigrasyona sahip başka bir arkadaşın Guide'ını bulmuş olmamdı.
Yapmanız gereken sadece bootlable bir macOS USB belleği oluşturmak, bununla ilgili olarak hem Technopat Sosyal'de hem de OpenCore'un kendi sitesinde çok basit ve temiz anlatımlı rehber bulunmakta,
Kurulum ile ilgili bu rehberi takip ettim.
macOS bootable USB oluşturma rehberi olarak burayı takip ettim.
Sonrasında da vermiş olduğum GitHub linkinde bulunan EFI klasörünü oluşturmuş olduğunuz USB'ye dahil etmek.

Ekstra yapmış olduğum şey sadece @Recep Baltaş'ın yakın zamanda videosunuda paylaşmış olduğu heliport ile Intel WLAN kartımı da kullanıma sokmak oldu. Paylaşılmış olan videoda veya makalesindeki adımları birebir uyguladığınız takdirde sorunsuz yüklenmiş olacaktır.
Bende ekstra olarak bu işlem sonrası klavye çalışmadı ancak 2. kez Boot edildiğinde sistem sorun ortadan kalktı. Vardır bir sebebi artık bilemiyorum :)

Intel Wi-Fi cardlarının kullanılamıyor olması şu zamana kadar ayrıca bu işe girişmeyişimin bir diğer sebebiydi ancak, heliport ile birlikte hem Wi-Fi bağlantım olmuş oldu. Mobil olma durumum çok fazla en büyük ihtiyaçlarımdan biriydi, hem de ona bağlı mı bilmiyorum ancak Bluetooth'um çalışmaya başladı.
Aynı anda hem Logitech K380 klavyem, hem de Sennheiser HD450BT kulaklığım herhangi bir gecikme yaşamadan birlikte çalışabiliyorlar.

Çalışanlar
  • Touchpad (tüm Apple gesturelarıyla birlikte)
  • Trackpoint
  • Ses/parlaklık gibi fonksiyon tuşları.
  • Wireless
  • Bluetooth
  • HDMI
  • Tüm USB portları.
  • Ethernet
  • Klavye arka aydınlatma.
Çalışmayanlar
  • Yok

Sistem özellikleri
  • Intel 6200u 2.3GHz
  • 8 GB DDR4 2133MHz.
  • 256 GB SATA SSD.
  • Intel HD Graphics 520.

Screen Shot 2021-04-08 at 00.49.59.png

Screen Shot 2021-04-08 at 00.50.14.png

Son düzenleyen: Moderatör:
FaceTime çalışıyor mu diye soracağım fakat sanırım SN girmemişsiniz.
Doğrusu hiç ihtiyaç duymadım kullanmak için ( 2 gündür kullandığımı düşünürsek bir yandan da 🙃 ), genel olarak apple sistemine bu vesileyle ilk girişim diyebilirim zamanında kullandığım iphone 5'i saymazsak.
Fakat kurulumda bulunan apple servislerinin aktif edilmesi başlığı altında bulunan işlemleri gerçekleştirdim. Bir denemesini bu akşam deneyip iletmiş olurum.
@Lodge az önce denedim,
Buradaki installation > enable apple services başlığı altında ki işlemi doğru gerçekleştirmemişim. :)
Tüm servisleri kullanabiliyorum, facetime ve imessage ile iletişim kurabildim.
10 günlük kullanım sonrası kısa dönem yorumlarımı belirtmek istedim bu tip bir configurasyona sahip biri varsa Hackintosh için niyeti olan belki fayda sağlayabilir.

Öncelikle frontend developer olarak bir firmada çalışmaktayım ve işe girmeden önce son dakika iOS Developer'ın ihtiyacı doğmasından ötürü MacBook yerine Lenovo thinkbook verildi.

10'nuncu nesil i7 işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB'lık bir cihaz. Ancak projenin boyutu ve öncesinde yapılmış olan birkaç hatalı konfigrasyon sebebiyle kodta yapılan değişiklik sonrası Rebuild'ler ortalama 1 dakika ile 1 dakika 15 saniye giri bir süre sürüyordu. Bu da mümkün mertebe CTRL + s yapmamak için 100 kere düşünüp 1 kere yazmama sebep oluyordu :D bir yandan güzel bir durum olsa da iş temponusu ciddi ölçüde baltalayan bir durum olması sebebiyle çözüm arayışlarına girmiştim.

Kendi şahsi bilgisayarımda Hackintosh kurulumu yaparsam diğer iş arkadaşlarımın Build sürelerine yaklaşabileceğimi düşündüm ancak maalesef beklediğim performansı tam alamadım. Ancak günlük kullanım ve daha düşük boyutlu projeler için sürekli elimin altında ve kullanıyorum. Araştırma, okuma yapmalarda veya ufak denemeler, uygulama pratikleri yaptığımda kullanıyorum. Ayrıca iş bilgisayarının boyutu ve pil ömrü sebebiyle bir iki kere dışarıda çalışmak için çıktığımda kendi bilgisayarımla çıktım yine görece olarak yeterli oluyor.

Isınma, donma, uykudan uyanma sonrası donma vs gibi diğer denemelerdeki gördüğüm okuduğum sorunların hiçbiri yok. Ciddi anlamda sessiz çalışıyor cihaz gündelik kullanımda.
Genel olarak performans olarak evde ayrıca bir MacBook Air 2017 ile benzer performans sergiliyor.
Ben dönemi MacBook Pro 2016 vs gibi bir cihazla benzer performansı gösterebileceğini düşündüm ancak belki de donanımsal olarak farklılık sebebiyle olabilir o kısmını tam araştırmadım.

Şirket bilgisayarıma kurulum yapmam sorun olmayacağına emin olsam aslında ona Hackintosh yüklemiş olsam sanırım oldukça iyi bir performans almış olurum ancak emanet mal modunda olduğumdan pek karışamıyorum onun yerine Linux kurdum Windows'un yanına. Tüm performans sorunlarını ortadan kaldırmış oldum sorunsuz olarak çalışabiliyorum.
Özellikle RAM kapasitesi ve işlemci sebebiyle React - native için bir Android emülator çalıştırdığımda vs falanda herhangi bir sorun olmadan çalışabiliyorum bu konuda Linux çok daha ayrıca konfigürasyon vs gibi konularda da kolaylık sağladı.
10 günlük kullanım sonrası kısa dönem yorumlarımı belirtmek istedim bu tip bir configurasyona sahip biri varsa Hackintosh için niyeti olan belki fayda sağlayabilir.

Öncelikle frontend developer olarak bir firmada çalışmaktayım ve işe girmeden önce son dakika iOS Developer'ın ihtiyacı doğmasından ötürü MacBook yerine Lenovo thinkbook verildi.

10'nuncu nesil i7 işlemci, 16 GB RAM ve 512 GB'lık bir cihaz. Ancak projenin boyutu ve öncesinde yapılmış olan birkaç hatalı konfigrasyon sebebiyle kodta yapılan değişiklik sonrası Rebuild'ler ortalama 1 dakika ile 1 dakika 15 saniye giri bir süre sürüyordu. Bu da mümkün mertebe CTRL + s yapmamak için 100 kere düşünüp 1 kere yazmama sebep oluyordu :D bir yandan güzel bir durum olsa da iş temponusu ciddi ölçüde baltalayan bir durum olması sebebiyle çözüm arayışlarına girmiştim.

Kendi şahsi bilgisayarımda Hackintosh kurulumu yaparsam diğer iş arkadaşlarımın Build sürelerine yaklaşabileceğimi düşündüm ancak maalesef beklediğim performansı tam alamadım. Ancak günlük kullanım ve daha düşük boyutlu projeler için sürekli elimin altında ve kullanıyorum. Araştırma, okuma yapmalarda veya ufak denemeler, uygulama pratikleri yaptığımda kullanıyorum. Ayrıca iş bilgisayarının boyutu ve pil ömrü sebebiyle bir iki kere dışarıda çalışmak için çıktığımda kendi bilgisayarımla çıktım yine görece olarak yeterli oluyor.

Isınma, donma, uykudan uyanma sonrası donma vs gibi diğer denemelerdeki gördüğüm okuduğum sorunların hiçbiri yok. Ciddi anlamda sessiz çalışıyor cihaz gündelik kullanımda.
Genel olarak performans olarak evde ayrıca bir MacBook Air 2017 ile benzer performans sergiliyor.
Ben dönemi MacBook Pro 2016 vs gibi bir cihazla benzer performansı gösterebileceğini düşündüm ancak belki de donanımsal olarak farklılık sebebiyle olabilir o kısmını tam araştırmadım.

Şirket bilgisayarıma kurulum yapmam sorun olmayacağına emin olsam aslında ona Hackintosh yüklemiş olsam sanırım oldukça iyi bir performans almış olurum ancak emanet mal modunda olduğumdan pek karışamıyorum onun yerine Linux kurdum Windows'un yanına. Tüm performans sorunlarını ortadan kaldırmış oldum sorunsuz olarak çalışabiliyorum.
Özellikle RAM kapasitesi ve işlemci sebebiyle React - native için bir Android emülator çalıştırdığımda vs falanda herhangi bir sorun olmadan çalışabiliyorum bu konuda Linux çok daha ayrıca konfigürasyon vs gibi konularda da kolaylık sağladı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı