L LelonDelonMelon Kilopat Katılım 21 Haziran 2017 Mesajlar 15 Daha fazla Cinsiyet Erkek 21 Haziran 2017 #1 Öncelikle selamlar. Intel i7700k işlemci kullanıyorum. Programcılıkla uğraştığımdan dolayı sanal makinelere de ihtiyacım oluyor. Ancak VMware Workstation üzerinden herhangi bir sistem kurmaya kalktığım an: This virtual machine is configured for 64-bit guest operating systems. However, 64-bit operation is not possible. This host does not support Intel VT-x. Şeklinde bir hata alıyorum. İşlemci sanallaştırma mı desteklemiyor? Destekliyorsa nasıl aktif hale getirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Düzenleme: Sorun halloldu. İlginize teşekkürler. Son düzenleyen: Moderatör: 22 Haziran 2017
Öncelikle selamlar. Intel i7700k işlemci kullanıyorum. Programcılıkla uğraştığımdan dolayı sanal makinelere de ihtiyacım oluyor. Ancak VMware Workstation üzerinden herhangi bir sistem kurmaya kalktığım an: This virtual machine is configured for 64-bit guest operating systems. However, 64-bit operation is not possible. This host does not support Intel VT-x. Şeklinde bir hata alıyorum. İşlemci sanallaştırma mı desteklemiyor? Destekliyorsa nasıl aktif hale getirebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Düzenleme: Sorun halloldu. İlginize teşekkürler.
MF Technopat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası 1000'e Doğru Çözüme Giden Yol Katılım 8 Aralık 2013 Mesajlar 31.927 Makaleler 25 Çözümler 633 22 Haziran 2017 #2 Çözümü de belirtelim bir zahmet. BIOS'tan Intel Virtualization Technology ayarını devreye sokacaksınız. Böylece sanallaştırma aktif olmuş olacak.
Çözümü de belirtelim bir zahmet. BIOS'tan Intel Virtualization Technology ayarını devreye sokacaksınız. Böylece sanallaştırma aktif olmuş olacak.