Threadripper 2950X vs R9 5950X

Pacific Coast

Hectopat
Merhaba,

Konu, basit işlemci kıyaslamasından biraz daha karmaşık. Şu anki sistemim Threadripper 2950X + MSI SLI Plus X399 Anakart. Ancak bu anakart en sorunlu TRX4 anakartı. Stabilizasyon problemleri var artık iş yapamıyorum. 3D Tasarımcıyım. 3D çalışırken veya render alırken hiçbir sorun yaşamıyorum roket gibi ama Photoshop uygulamasında transform-placement işlemi yaparken sistem çöküyor. RAM'leri 1 gece test ettim sorun yok. İşlemcimden çok memnunum performans olarak.

Sizce eski bir işlemciye sıfır high-end bir anakart alıp takmalı mıyım? ASUS ROG Zenith Extreme X399 olması gerekiyor ama sıfırı artık yoktur sanırım. İkinci elde bozuk çıkma riski var.

Sistemi yenileyeceksem de 5950X düşünüyorum.

Alembic animasyonlarla çalışıyorum ve 5950X ile Threadripper 2950X performansı neredeyse aynı.

İkinci el high-end X399 anakartın peşine düşmeli miyim? Yoksa hiç uğraşma 5950X ile CPU ve Mobo'yu değiştirmemi mi önerirsiniz? İşin maddi yönü aslında sorun değil ama bir anakartla stabilizasyon sorununu çözebilecekken 15K daha içeri girmenin anlamı yok.

ASRock'lara baktım olumlu ve olumsuz yorumlar birbirini dengeliyor. Muhtemelen o topa girmeyeceğim.

-------
Edit:
Asus Rog Zenith Extreme x399 sıfır fiyatı 13-16K / İkinci el 6-7K
5950X 13K + 7K Anakart
------

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Full sistem:
  • AMD Threadripper 2950X
  • MSI SLI Plus X399 anakart ( Lanet gelsin )
  • Gigabyte RTX 3080 Master v3.0 GPU ( Tavsiye ederim bu arada. Termal pedleri yenilemişler )
  • 4x8 GB Trident Z 3600 MHz Memory
  • 250 GB SSD
  • 1 TB HDD
  • Seasonic 850W Gold+
  • Cooler Master ML360 Sıvı Soğutma

Son düzenleme:
Şimdi epeyden trx4 anakartlara baktım bir anakart neredeyse 5950X+anakart fiyatına denk gelecek performans yönünden sorun olmayacak ise 5950X daha akıllıca bir yatırım olabilir.
O epey'de gördüklerinin hepsi TRX40 anakartı. Bir üst nesil threadripper kartları. Benimki TRX4.

Eğer bulabilirsem Asus Rog Zenith Extreme kartlarının sıfırı 13-16K, ikinci el 6-7K civarı olacaktır. 5950X sistem her türlü 20K'ya patlar bana. Kararsızım.

Tavsiyem sadece satın alırken değil, satarkende zorluk yaşamayacağınız yönde tercih yapmanız. Kendinize şu soruyu sorun " Hangisini daha kolay satabilirim?" Bu bağlamda 5950X daha mantıklı duruyor.

Hiç öyle bir bilgisayar görmedim abi 23 Nisanda masanıza oturabilir miyim

Evet şimdi de ileride de bu cpu'yu alacak benim gibi bir enayi bulmam lazım Hatta anakartı bedavaya vereceğim. 5950x mantıklı dediğiniz gibi. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…