Throttle stop üzerinden bd prochot ayarı kapatılmıyor

norvayy

Decapat
Daha fazla  
Cihazımda throttle stop üzerinden bd prochot özelligini kapatmak istiyorum fakat herhangi bir işlem yapamıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

Dosya Ekleri

• 17634110438037073594234965600124.jpg
    17634110438037073594234965600124.jpg
    198 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleyen: Moderatör:
O ayar işlemcinin belli bir sıcaklığın üstüne çıkmasını ve kendine zarar vermesini engelliyor. Kapatamazsınız sistemsel olarak kilitli olduğu için, bir sistem açığı bulsanız veya BIOS'tan bir değişiklik yapıp kapatsanız bile faydadan çok zararı olacaktır.

O ayar işlemcinin belli bir sıcaklığın üstüne çıkmasını ve kendine zarar vermesini engelliyor. Kapatamazsınız, kapatsanız bile faydadan çok zararı olacaktır.

Cihazımdan bir şeyler izlerken bir anda ekran donuyor ve ses robotlaşıyor bazı forumlarda sebebinin bundan kaynaklandığını gördüm o yüzden kapatmaya çalışıyorum.

Sebebi ondan kaynaklanmaz hocam. Cihaz video izlerken bile donacak kadar ısınıyorsa bakımlarını yapmalı ve temizlemelisiniz (ki sorun ısınma mı değil mi onu bile bilmiyoruz). Sorununuzu belirterek yeni konu açın. Bu çözümü gördüğünüz yeri de bir daha ciddiye almayın. Sorununuzun çözümü bu ayardan bağımsız olacaktır. Bu ayarın hiçbir zararı yok, aksine limit sıcaklığın üstüne çıkmasını engelliyor cihazın.

Video izlerken sıcaklıklar kaç derece? Tüm sürücüleriniz güncel mi? Her tarayıcıda aynı sorunu yaşıyor musunuz, tarayıcı değiştirince düzeliyor mu? Oyun oynarken sorun yaşıyor musunuz?

Sorularıma cevap verirseniz yardımcı olmak için seçeneklere bir bakalım.

Sebebi ondan kaynaklanmaz hocam. Cihaz video izlerken bile donacak kadar ısınıyorsa bakımlarını yapmalı ve temizlemelisiniz (ki sorun ısınma mı değil mi onu bile bilmiyoruz). Sorununuzu belirterek yeni konu açın. Bu çözümü gördüğünüz yeri de bir daha ciddiye almayın. Sorununuzun çözümü bu ayardan bağımsız olacaktır.

Cihazı yeni aldım, donma değil de 5 sn duruyor bir takılıyor site sonra ses robotlaşıyor.

Sebebi ondan kaynaklanmaz hocam. Cihaz video izlerken bile donacak kadar ısınıyorsa bakımlarını yapmalı ve temizlemelisiniz (ki sorun ısınma mı değil mi onu bile bilmiyoruz). Sorununuzu belirterek yeni konu açın. Bu çözümü gördüğünüz yeri de bir daha ciddiye almayın. Sorununuzun çözümü bu ayardan bağımsız olacaktır. Bu ayarın hiçbir zararı yok, aksine limit sıcaklığın üstüne çıkmasını engelliyor cihazın.

Video izlerken sıcaklıklar kaç derece? Tüm sürücüleriniz güncel mi? Her tarayıcıda aynı sorunu yaşıyor musunuz, tarayıcı değiştirince düzeliyor mu? Oyun oynarken sorun yaşıyor musunuz?

Sorularıma cevap verirseniz yardımcı olmak için seçeneklere bir bakalım.

Sıcaklık değerlerini tam bilmiyorum ama bilgisayarı yeni açsam bile izlediğim içeriğin hemen 2dk sonra bu olay oluyor. Gündelik işler için kullanılan bir laptop olduğu için hiç oyun oynamayı denemedim. Brave ve Google tarayıcıların denedim ikisinde de aynı sorun oluyor ve YouTube, Kick, tod gibi sitelerde sorun yaşanmazken daha farklı sitelerde bu durumla karşılaşıyorum. Sürücülerim de güncel.

Son düzenleme:
Tarayıcı ayarlarından Sistem > Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan seçeneğini kapatıp tekrardan kontrol sağlar mısınız?

Düzelmezse FurMark ile GPU, Cinebench R23 ile CPU testi yapın, bir donma kasma yaşanıyor mu kontrol edin ve sıcaklıklar ne durumda paylaşın. Sıcaklık değerlerinin kontrolü için ThrottleStop kullanabilirsiniz. Ayrıca sürücüleri Driver Booster vs. gibi bir şeyle kurmadınız değil mi? Elle kurmanızı tavsiye ederiz.

Tarayıcı ayarlarından sistem > kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan seçeneğini kapatıp tekrardan kontrol sağlar mısınız?

Düzelmezse FurMark ile GPU, Cinebench R23 ile CPU testi yapın, bir donma kasma yaşanıyor mu kontrol edin ve sıcaklıklar ne durumda paylaşın. Sıcaklık değerlerinin kontrolü için ThrottleStop kullanabilirsiniz. Ayrıca sürücüleri Driver Booster vs. gibi bir şeyle kurmadınız değil mi? Elle kurmanızı tavsiye ederiz.

Dediğiniz yöntemi kullandım fakat gene aynı sorun oldu. Yarın GPU, CPU ve sıcaklık testlerini paylaşırım.

Sürücüleri ilk Windows 11 kurulumunda kendisi kuruyordu. Sonra cihaz Lenovo olduğu için kendi sitesinden bir yazılım indirdim, orada eksik sürücü olup olmadığına baktım eksik yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı