ThrottleStop Fıvr kısmındaki ayarlarla sıcaklık düşürme

Mehti Bayındır

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-58 RTX 3050ti 16GB Ram 512 GB M2 SSD
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ThrottleStop Turbo groups kısmı acık bende size fotoğrafını göstereceğim açık olan hangi ayarlarla sıcaklık düşürebilirim? (FPS düşürmeden)

İşlemcim i5 12500H.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-04-01 213720.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-01 213720.png
    115,7 KB · Görüntüleme: 99
Tüm Ratio'ları 4.2'nin altı değerlere düşürerek sıcaklarda düşüş sağlayabilirsin. Ratio 0'ı azalttığında diğerleri de otomatik azalır zaten, öyle hızlıca azaltabilirsin GHz'yi. Birer birer indirip optimum değeri bulabilirsin.

Performansta illaki bir düşüş olacaktır bu arada. Performans düşmeden sıcaklık düşürmenin tek yolu UV ancak işlemcin UV desteklemiyor.

GHz'yi ne kadar çok düşürürsen performans kaybı o kadar büyük olacaktır, ona göre ayar yap.

4.2 altında bir değer girmen gerek çünkü işlemciler genelde boost hızından 0.3 GHz daha düşük hızlarda çalışabilirler. Çoğu durumda turbo hızına ulaşamazlar.

Tüm Ratio'ları 4.2'nin altı değerlere düşürerek sıcaklarda düşüş sağlayabilirsin. Ratio 0'ı azalttığında diğerleri de otomatik azalır zaten, öyle hızlıca azaltabilirsin GHz'yi. Birer birer indirip optimum değeri bulabilirsin.

Performansta illaki bir düşüş olacaktır bu arada. Performans düşmeden sıcaklık düşürmenin tek yolu UV ancak işlemcin UV desteklemiyor.

GHz'yi ne kadar çok düşürürsen performans kaybı o kadar büyük olacaktır, ona göre ayar yap.

4.2 altında bir değer girmen gerek çünkü işlemciler genelde Boost hızından 0.3 GHz daha düşük hızlarda çalışabilirler. Çoğu durumda Turbo hızına ulaşamazlar.

Ben değiştirdim oyun esnasında ama herhangi bir düşüş hissetmedim ne performans ne FPS.

Her oyunda fark olmaz, ekran kartı tabanlılarda farkı hissetmezsin. İşlemci tabanlılarda oyunlarda fark gözle görülür olur.

Hocam ben bu sıcaklık hangi oyun olursa olsun 92 derece arada anlık 96 ya kadar çıkıyor ben nasıl bir yol izlemem lazım BIOS ayarı falan bir şey yok mu şu sıcaklıkları düşürmek için.

Turbo Ratio'ları daha da düşürmeyi deneyebilirsin. Kaçta şu anda?

Cihazın nedir?

Cihazım Acer Nitro 5 nhqfley. 004 Turbo ratio etkisini göremedim başka yol falan gerçekten sıcaklıktan çok şikayetçiyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı