Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Daha önce gördüm mü bilmiyorum ama elinize sağlık. Undervolt yapmayı istiyordum.

Cikartabilecegini sanmiyorum zaten overclock kilitli olmasi lazim o islemcide.

Voltaj ayarları da kilitliydi. Ben BIOS'tan açmıştım. Neyse artık. Şimdiki hali gayet iyi bence. Daha fazla kurcalarsam bir sıkıntı çıkacak gibi geliyor.

@erengore, FIVR ve Limits sekmesi bende yok. İşlemcim desteklemiyor mu acaba?

İşlemcim i5-2320. BIOS üzerinden undervolt yapabilir miyim?

Son düzenleme:
Ayarlar bu şekilde ve daha sıcaklık düşürmeyi beceremedim. TS Bench ile test yaptığımda değer 92-95 arası gidip geliyor HOT uyarısı alıyorum. Oyuna girdikten 5-10 dakika sonra işlemci 0,79 GHz'de çalışmaya başlıyor. Lakin MSI Afterburner ile ölçüm yaptığımda 86 dereceyi geçtiğini görmedim daha.

Disable Turbo özelliğini açınca 67 derecelerde geziyor testte ama performans düşüşü gözle görülüyor.

BD PROCHOT tikini kaldırın.

UV belki geçersiz duruma geçiyor olabilir. Cache ve Core'u -110 ayarlayın Apply'a basın. Cache Offset'in negatif anlamda Core'dan yüksek olmasının bazen ayarların uygulanmaması gibi sonuçları olduğunu anımsıyorum.

BD PROCHOT tiki kalkık. Dediğinizi yaptım ekstra olarak Intel GPU ve iGPU ayarları da -60'da. TS Bench ile test yaptığımda 85-94 arası gidip geliyor. GPU Core'da en az -115'e inebiliyorum.

Speed Shift'i açınca testte sıcaklık 77 dereceden başlayıp 86 dereceye kadar çıkıyor ve test bitiyor.

SpeedShift yani agresiflik 0 olmalı. Zaten Windows üzerinde yüksek performansa alınca SpeedShift EPP değeri 0 ayarlanıyor. Güç modları bu işe yarıyor.

CPU Core'da -115'e inebiliyorsanız maalesef Cache ile beraber -110 hatta -100 ayarlamanızı öneririm. Stabilite için böyle olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…