Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Hocam yazıda çok emek var güzel olmuş. Fakat şahsen binlerce lira verip aldığım bilgisayarda böyle şeylerle uğraşmak istemem. Kronik sorun varsa alınmamalı. Bunlar başka düşük segment markalardan başlıyor. En güzeli iyice araştırıp sorunsuz model almak.

TPL Kısmında PL1 ve PL2'yi 100 yapın. Bundan sonra herhangi bir sıkıntı olmaması gerekiyor.
İşe yaramayacak.
3. Power Limit'ler var. Onlara takılıyor.

15W çekiyor. Adaptör rahatlıkla yemeli. Eski sistemler bile 15W'da Power sorunu vermez. Adaptörle ilgisi yok. 3. Limitler gibi.

Sisteminizde herhangi bir performans uygulaması var mı? Bilmem ne kontrol merkezi gibi?

Hayır performans uygulaması yok.

İsteseniz de istemeseniz de bunlardan en az 1'i oluyor maalesef.

Aynısı yine

Güç seçeneklerinden nasıl W seçeceğim.
Güç Seçeneklerinde Intel Dynamic... Diye başlayan bir şey yok mu?

Sorunsuz ve Isınmasız laptop diye bir şey yok kadar az zaten. 50bin TL biçer iseniz bilmiyorum orasını. Her laptop ısınarak performans veriyor çok takılmamak gerekiyor.

Öyleyse minik bir araştırma yapıp gelmem gerekiyor. PL1 genelde TDP seviyesiyle minik bir uyum içerisindedir. TDP acaba Down modda olup 15W mı oluyor onu anlamalıyım. Unuttuğum birkaç bilgi var gibi benim de. Bir araştırma yapıp geleyim.

Çözümü bulabilirseniz çok sevinirim. Bıktım şu laptoptan artık. Yaza doğru satıp ekran kartı alacağım.

Çözümü bulabilirseniz çok sevinirim. Bıktım şu laptoptan artık. Yaza doğru satıp ekran kartı alacağım.
TDP Level'i ilk olarak 2 ayarlamayı dener misiniz? 0,1,2 ayarlanıyor olmalı diye hatırlıyorum. Aradığım bilgiyi tam bulamadım. Sağdaki kutuya 2 yazıp Apply'a basın. Tekrar deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…