Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Ya aklıma geldi. Bu sorunun ekran kartının overclocklu olmasıyla bir alakası var mı acaba?
Hayır maalesef.
Ya aklıma geldi. Bu sorunun ekran kartının overclocklu olmasıyla bir alakası var mı acaba?
Eki Görüntüle 1303906
TDP Level zaten 0 olmalı diye biliyorum ama 2 diye de denedim. İşe yaramamış gibi görünüyor.

Sorunun 3. Power Limit (EC) gibi duruyor ve bunlar bildiğim BIOS üzerinden ayarlanabilme imkanı var ama BIOS'unuz kilitli ise maalesef düzeltme imkanınız yok. Bu yüzden bilgisayar almadan önce Throttle ve benzeri testlerin yapılmasını öneriyorum.

70 dereceye çıkana kadar bir sorun yok. 70'e geldiği anda hem hızı düşüyor hem de bunlar gözüküyor. Çıldıracağım.
Windows Update'e girip bakar mısın? İsteğe bağlı güncelleştirmeler kısmında hiç Intel diye yazan sürücü güncelleştirmeleri var mı? Bu sistemde DPTF olmamasına şaşırdım çünkü.

Yabancı bir forumda BIOS da Advanced menüsü açmak için BIOS dosyalarımı gönderdim onlarda modlamışlardı. Daha sonra bilgisayar bozulur diye kurmadım. Onu kursam advanced kısmında ayarlanır mı acaba?
İsteğe bağlı olanların hepsi yüklü

Nerede modlattınız? Ben de modlatmak istiyorum da?

Evet Modlayıcılar açmışlardır. Kurun o BIOS'u. Sonrasında her türlü şey ayarlanır.

Endişe edecek bir şey yok. Modlu BIOS kullanan pek çok tanıdığım var. Deneyin bana kalırsa.

Bu arada bu siteyi biliyorum. Nereden istek açıyoruz? Kendi sistemim için konu açıp yaptırmak istiyorum ama sitede konu açma yerini bulamadığımdan yapamadım.
Acer Nitro 5 An515-54 model laptop'um var. i5-9300H için undervolt rahatça yapılabilir mi bu şekilde?
Evet. İ5 9300H UV seven bir işlemci zaten. Silikon da kaliteliyse güzel olacaktır.

Benim laptopun konusuna yorum yazmıştım. Özelden iletişime geçtiler sonra.

Evet. İ5 9300H UV seven bir işlemci zaten. Silikon da kaliteliyse güzel olacaktır.
Bir ara yapmayı düşünüyorum. Oyunlardaki performansı tatmin edici olsa da bile temizlik ve iyi macuna rağmen 90 derecelerde dolaşıyor. Bu da tabi ki fanlarının çok hızlı çalışmasına sebep veriyor. Bir de UV sonrası mesela güç modunu Windows üzerinden ayarladığımızda sanırım mavi ekran alıyormuşuz. Bu doğru mu? Ben genelde pil gücünde güç tasarrufu moduna alıyorum da. Prizde iken tüm gücünü ortaya çıkarsın aslanlar gibi olsun ama pilde süt görmüş kedi gibi olsun. Bunu nasıl yapabilirim?
Pilinin çok iyi gitmesini istiyorum da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…