Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Pile geçtiğinizde çökme yapabilir sisteminize göre. Yapar mı diye deneyin. Yapmazsa zaten sorun yok. Bende yapmıyor mesela. Aslında birçok insanda yapmıyor ama nadir bir kesim de var böyle.

Pile geçtiğinizde çökme yapabilir sisteminize göre. Yapar mı diye deneyin. Yapmazsa zaten sorun yok. Bende yapmıyor mesela. Aslında birçok insanda yapmıyor ama nadir bir kesim de var böyle.
Pile geçince çökme olacaksa hiç elimi sürmeyeyim o zaman. Bazen pilde de kullanabiliyorum çünkü film izlerken ya da internette gezinirken falan. Laptobun amacı o çünkü. Pilde çökmeler yaşayacaksam ellemiyim.

Birkaç deneme ile sıcaklıkları düşürmeyi başardım. Yaklaşık 4 saat boyunca herhangi bir FPS düşmesi olmadan Metro Exodus oynadım lakin işlemci kendi kendine frekansını düşürdü ve FPS'im 20'lere düştü. Limit sekmesi de açıktı oyundan çıktıktan sonra şu şekilde gözüküyor. Herhangi bir sorun yok. CPU Core ve Cache -100'de. Kaçırdığım bir ayar mı var acaba?

Limits de bir sorun görünmüyorsa işlemci kaynaklı olmamalı.

Stres testi yaparken limit kısmında Thermal EDP other ve pl2 çokça kırmızı sarı olarak yanıp sönüyor. strest testi aida64 ile yaptım.
ve strest testini bitirince resimde ki gibi kaldı.
@erengore hocam -115 cache -110 core yaptım ilginç bir şekilde ısınmalarda azalma falan olmadı ama hızlanma var her işlemi uygulamdım az önce oyuna girip test edeyim dedim ekran bir anda dondu ve reset attım ayarlar normale döndü yine. ama throttlestop ta test yaparken error falan da vermemişti. hocam müsaitseniz wp ile ulaşmak isterim. veya dc

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    368,5 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
-100 yapın CPU Cache ve Core'u.

Yoksa stabilite sorunları yaşayacaksınız gibi görünüyor.

Stres testinde ısınma normal denebilir. Oyunda görmenizi de öneririm.

-100 yapın CPU Cache ve Core'u.

Yoksa stabilite sorunları yaşayacaksınız gibi görünüyor.

Stres testinde ısınma normal denebilir. Oyunda görmenizi de öneririm.
Hocam ayarları uyguladım sırayla altta ekran görüntülerini bırakıyorum watt düşük olmasına rağmen sıcaklık nasıl bu kadar yüksek anlamıyorum... Bu arada yaptığımız throttlestop ayarları işliyor mu yoksa işlemiyor mu anlamadım hiç.

Sırayla oyunu ilk açtığımdan 15 dakika sonrasına doğru attım ekran görüntülerini. ve o sırada ki ayarlamaları da attım.

Dosya Ekleri

• ilk giriş.png
    276,4 KB · Görüntüleme: 67
  • 2.png
    532,2 KB · Görüntüleme: 67
  • 3.png
    656,8 KB · Görüntüleme: 69
  • o sırada throttlestop.png
    495,1 KB · Görüntüleme: 64
  • o sırada fıvr.png
    810,9 KB · Görüntüleme: 72
Termal macun ömrünü tamamlamış yada yanlış sürülmüş.

-60mV üzerine çıktığım zaman sistem donuyor. Limits kısmında bu uyarıları alıyorum PL2 değerini 60'dan 120ye arttırdığımda hepsi sönüyor ancak sisteme çok fazla güç gelmiş oluyor öneriniz nedir?

Dosya Ekleri

• Throttlestop1.PNG
    429,6 KB · Görüntüleme: 48
  • Throttlestop2.PNG
    255,2 KB · Görüntüleme: 58
  • Throttlestop3.PNG
    16,7 KB · Görüntüleme: 76
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…