Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Tamamdır hocam bakalım. Intel'i devre dışı bırakman iyi olmuş bu arada.

Hocam hayırlı akşamlar,size özelden nasıl mesaj atabilirim.

Hocamın PC'sinde All Core OC yaptık 46 çarpanına sabitledik.

Stabilite testine soktuk geçti. -80 Offset Voltage ile voltaj düşürdük.

Oyunda çekeceği Watt'ı tahmin ederek bir simülasyon yaptık 88'i geçmedi genel hatlarıyla.

V-Max Stress devre dışı bırakıldı.

BD PROCHOT, C1E devre dışı bırakıldı.

2. PL'ler devre dışı bırakıldı.

Bilgilendirici olsun diye burada açıklayayım dedim.

Kolay gelsin. Bir sorun olursa buradan yazabilirsiniz.
Hocam hayırlı akşamlar,size özelden nasıl mesaj atabilirim.
Buradan yazın. Eğer özel ilgi gerektiren bir mevzu ise discord üzerinden iletişime geçebiliriz.

Eline sağlık hocam.
Bu ayarların etkin olması için her açılışta manuel açmam gerekiyor sanırım.Görev yöneticisinden açacaktım ancak orda ThrottleStop görünmüyor.

Şimdi yaptığımız bu işlem daha iyi performans ve daha düşük sıcaklık mı sağlıyor ?

Hocam 50-70 FPS arası alıyorsam bu işlem sonrası kaça çıkıyor tahmini?

Hocam masaüstünden direkt Manuel olarak açacaksın programı. Masaüstündeki klasöre kaydetmiştin sanırım. ThrottleStop.exe'yi sistem başlangıcında açacaksın. Aç da işlemci gerektiren oyunlarda farkı gör şimdi.

Soğutma, sıcaklık, verim.
Sıcaklıklar biraz artacak ama elimden geldiğince sıcaklığı düşürmeye çalıştım performans basarken. Şu an tahminimce stok halinden 5 derece daha sıcak çalışacaktır. En kötü biraz daha soğutmaya basarız, işlemciyi dizginleriz.

Hocam 50-70 FPS arası alıyorsam bu işlem sonrası kaça çıkıyor tahmini?
İmzandaki sistemde farkeder. Ama ne kadar edeceğini sen de ben de bilemem.

Sıcaklık konusunda çok şikayetçi değildim önceden.
Bu ayarları yapmadan önce yani stok haldeyken bazı oyun testleri yapmıştım.
PUBG 2K Ultra ayarlarda sistemi zorlayım dedim,ekran kartı 86 işlemci ise 78-82 derecede çalışıyordu stabil olarak.Bu ayarlarda birkaç derece sıcak çalışması sorun olmaz yani benim için.

C23 testinde 13.200 skor almıştım şimdi tekrar C23 testi yapıcam bakalım skor ne kadar artacak.
@erengore
Turbo fan modunu ve ThrottleStop'u açarak C23 testi başlattım test 10 dakika sürüyor,bitmesine 2 dakika kala mavi ekran verdi sistem.
Test esnasında ThrottleStop'dan sıcaklıkları watt değerlerini falan kontrol ettim,sıcaklık 93-95 derecelerdeydi wat ise max 87 gördüm.
Bu arada Limits sekmesinde Core'nin altında sarı kutucuk içerisinde PL2 yazısı falan vardı.

Daha önce C23 testinde mavi ekran yememişti hiç tekrar testi başlatıcam şimdi.

Son düzenleme:
Mavi ekranın sebebi All Core OC'ye voltaj yetmemesi olabilir. FIVR sekmesinde tüm çarpanları 45'e çekin hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…