Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Ardından TPL sekmesinde SpeedShift'te sağdaki kutuyu 46 değil de 45 yapın ve Apply'a basın.

Bu arada Cinebench'te biraz PL2 görmesi saçma geldi bana ilginç.

Tamamdır hocam.
Bu sefer mavi ekran yemedi.Sıcaklık,watt ve Mhz değerleri resimdeki gibi.
Önceki skorum 13.200 dü şuan 13.800 aldı.
Önceki ayarlarımı başka bir arkadaş yaptırmıştı ama o farklıydı.
Offset ayarlarından birini -80 diğerini +60 yaptırmıştı.Hangisi olduğunu unuttum.

Anlamadığım ise işlemci bizim ayarladığımız 4.6Ghz'e çıkmadı hiç.Sürekli takip ettim en fazla 4.3Ghz gördü.
Birde limits sekmesinde çıkan kutucuklar ne anlama geliyor ?

Dosya Ekleri

• IMG_20220326_022557.jpg
    74 KB · Görüntüleme: 66
Sıcaklık sebebiyle yavaşlamış bir ara işlemcin hocam.

VR Current: Voltaj regülatörüne bağlı bir yavaşlama, epey sebebi olabiliyor.

PL2'ler ise Short Turbo gücü sağlanamadı, işlemci yavaşlatılıyor demek oluyor.

Sıcaklık konusunu biraz daha dizginleyebilsek güzel olacak.

Yarın yeniden bağlanıp bakayım hocam.
4.6 GHz'i görmez zaten. 46 çarpanını görür hocam. 46 çarpanında çalışıyorsa sorun yok.
Çalışmıyorsa da Throttle olduğundan olsa gerek. Bakarız tekrardan.

Tamamdır hocam.Ben bu kadar ince işçilikten anlamıyorum stabil şekilde nasıl olacaksa ayarlarsın sen.

Vallahi hocam yine aynı şekilde throttle stop ile alakalı ben hesap açarken siz bu konuyu atmışsınız, o yüzden yardım edebilir misiniz diye soracaktım da.
Bu tarz forumlarda ilk kez bulunuyorum o yüzden nasıl işlediğini bilmiyorum eğer müsait olursanız Discord üzerinden yardımcı olma şansınız var ise çok iyi olur. Uzun süredir ThrottleStop kullanıyorum fakat bekledigim performansı alamıyorum hiçbir şekilde.
Hocam hayırlı geceler müsaitseniz yardımcı olma şansınız varmı,Thrrottlestop ayarlarıyla ilgili.
@erengore

Son düzenleme:
@erengore Burayı çok kirletmeden sana nasıl ulaşabilirim (discord vs) ? 10750 hakkında yardımına ihtiyacım var undervolt

Merhaba,

öncelikle rehber için teşekkür ederim.

i7-7700k işlemci nvidia gtx1080 ekran kartı msi z270 tomahawk anakartlı 48gb ddr4 3200mhz ramli sistemim var. son zamanlarda işlemcimin sıkıştığını hissediyorum. overclock modunda kullanıyorum. rehberdeki adımları uyguladım fakat şöyle bir şey ile karşılaştım;

cpu core, cpu cache offsett voltage değerlerini ayarlarken negatif yönde ne kadar yükseltirsem yükselteyim tsbench kısmında bir hata almıyorum acaba bir şeyi yanlış mı yapıyorum? -250 değerlerine getirip yine test yapıyorum yine hata vermiyor.

FIVR sekmesinde tablo kısmını atın hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…