Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, hem FPS droplarından kurtuldum hem de ciddi miktarda FPS artışı yaşadım. Intel HD Graphics ile oynayanların kesinlikle yapması gereken bir ayar .

@erengore reis benim çok can sıkıcı bir sorunum var yardımcı olabilir misin?
ASUS ROG Zephyrus bir laptop kullanıyorum, throttle stop programını kullanmazsam CPU 0.78 MHz de takılı kalıyor hiçbir performans alamıyorum ama ThrottleStop kullanırsam 3.900-4000'e kadar çıkıyor yalnız bir sorun var Windows 10'dan 11'e yükselttikten sonra bilgisayar kapanmaya başladı. Aynı ayarlarda format atıp Windows 10'a geçtim yine kapanmalar devam ediyor biraz kurcalıyorum ama ne yapsam tam olarak kapanmalar gitmiyor bazen oyun oynuyorum saatlerce kapanmıyor bazen ise boşta 5 dakika dursa kapanıyor anlamış değilim acayip bir durum. Rica etsem yardımcı olur musun DC üzerinden ya da buradan nasıl olursa kafayı yemek üzereyim.

CPU core ile CPU cache değerini aynı yapınca TS Bench hata veriyor ondan değiştirdim CPU core ayarını. Sıkıntı olur mu?

Laptop Acer AN515-55 RTX 3050 i5 10300H.

Hocam timer resulation ne işe yarıyor?
Gecikmeyle alakalı bir şey. Düşük olursa mouse klavye falan daha az gecikmeli olur. Ama ThrottleStop'dan yapmak yerine ISLC programıyla yapmak daha iyi.

@erengore Merhaba, aynı işlemciyi kullanıyoruz her ayarı uygulamama rağmen bazı oyunlarda PL1 ve EDP other kısıtlamalarına takılıyorum bana yardımcı olur musunuz?

@erengore merhaba, aynı işlemciyi kullanıyoruz her ayarı uygulamama rağmen bazı oyunlarda PL1 ve EDP other kısıtlamalarına takılıyorum bana yardımcı olur musunuz?

Tpl kısmındakileri yaptın mı? Yaptıysan PL1 kısıtlaması yememen lazım çünkü.

İ5 9300h için yazın termal macun değişimine kadar idareten yaptım. Gerçekten yararlı bir içerik, artık boştayken fan sesi yok. Önceden İntel XTU oluyordu artık nedense olmuyor, Throttlestop işe yarıyor. PC'nin başlangıç ayarlarına da eklenince gayet verimli oluyor.

i5 7200U'ya undervolt yapabilen var mı?

@erengore hocam bd prochot tikini kaldırdığımda mavi ekran verdi. Sonra bende mavi ekran hatasından çıkıp tiki geri açtım yine mavi ekran hatası verdi, bu ayarı değiştirirken mavi ekran hatası normal midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…