Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Cevap ve destek için teşekkür ederim. Bugün açtığım bir konu var linki aşağıya bırakıyorum,gelen yorumlar OC konusunda umut kırıcıydı benim için. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum,teşekkürler şimdiden.

Yapacağım zaman sizi konuya etiketleyecektim fakat hiç gerek kalmadı. Çok teşekkürler elinize sağlık ekim ayının başlarında tek tek uygulayacağım çok güzel anlatmışsınız.
Rica ederim. Kolay gelsin, sağ olun.
Ben herhangi bir kaynak bulamadım şu anda yazdığımda. Bilgisayarım HP Dw2009nt rica etsem bakar mısınız çok makbule geçmiş olursunuz şahsen.
Hemen tarama yaptım ancak bulamadım. Geçmiş olsun. İnternette bile yok. Kapsamlı taradım ama yok. BİOS'ta belki varsa vardır ama hiç zannetmiyorum.

Arkadaşlar ben de bir şey ekleyeyim dedim:

Sistemde bunu yapsanız bile olmadıysa üreticisi tarafından voltaj limiti konulmuştur. Bunları kaldırabilen bazı kişiler var ancak üretici kilit koyduysa bir hikmeti vardır kaldırmanızı tavsiye etmiyorum.

i7 8750H işlemcime bu işlemi uyguladım ve 75 - 78 dereceleri geçmeyen işlemcim 87 derecelere kadar ulaştı ancak şunu fark ettim ki masaüstünde işlemci buz gibi çalışıyordu ve tam tamına 32 derece idi yani bu işlemi masaüstü kullanıcıları için çok iyi olabilir ve bu soğukluk sistem kararlılığı açısından mükemmel bir ısı. Yani sürekli masaüstünde dolaşan arkadaşlar için tavsiyemdir.

Her sistemde performansı etkilemeyebilir bende performans düşüşüne uğradım ve sıcaklık kısıtlamaları bulunmuyor.

Yani buradaki asıl işlem sistemi olabildiğince soğuk ve stabil tutmak.

Hocam siz zaten her sistemde olup olmayacağını belirtmişsiniz. Rehber için teşekkürler hocam.

Bir açık vardı. O yüzden sonradan kilitlemeye başladılar. Bu zararlı voltaj ve diğer ayarlar ile oynayarak sistemin çökmesine sebep oluyordu o yüzden kilitliyorlar artık.

İ7 8750H throttle olan bir işlemci olmalı. Throttle sorunu olmayan laptop piyasaya hiç gelmedi. O yüzden olabilir mi ısınması? Masaüstündeyken Throttle olmuyor diyorsanız zaten olmaz.

Undervolt ettiniz mi i7 8750H'ı?
Bu arada evet biraz daha ısınması olabilir çünkü bu işlemleri yaparken şu detay önemli. Akımsal limiti kaldırdık. Ve Power limitleri çok arttırdık. Olası güç artışı olmalı. Ancak şu dediğiniz olmamalı hiçbir şekilde. Performans azalışı. Eğer oluyorsa buradakilerden birini yanlış yapmış olabilirsiniz. Yada daha farklı bir durum olabilir. Bunun için de sisteminizi analiz etmem lazım. Performans azalışı kesinlikle olmamalı.

BD PROCHOT devre dışı bıraktınız mı?

Yani olmaması lazım kesinlikle. Daha dikkatli incelemenizi veya konu açıp bana ilgilenme fırsatı vermenizi isteyebilirim.

Her sistemin formülü farklıdır ama bunlar aslında yine de işe yaramalı. Teşekkürler.

Dilerseniz ilgilenebilirim dediğim gibi.

Soğuk tutmak buradaki asıl işlem demişsiniz ama aslında rehberim soğutmayı iyileştirdikten sonra Tuning kısmıyla performansı arttırmaktı. Ki bunu başarmış olmalı rehber. Minik birkaç ayarınızı gözden geçirmemde yarar var.

Teşekkürler hocam cevabınız için. Ben çok fazla voltaj oynamadığım ve de bilmediğim için soruyorum muhtemelen yanlış yaptım ama şunu kesin söyleyebilirim ki tpl ayarlarının bazılarını ve tuning ayarlarının bazılarını yapmadım hocam. Sanırım bu yüzden meydana geldi.

Olabilir evet. Biraz dokunmak lazım dediğim gibi. Aslında sisteme baksam dediğim gibi hemen olayı muhtemelen çözerim. Dilerseniz biraz ayarlarınızı paylaşabilirsiniz buradan. Ben de inceleme fırsatı elde ederim.

Minik birkaç işim var siz atarsanız ben biraz geç bakabilirim. Teşekkürler geri dönüş için.

Ben ThrottleStop ile ilgili sekmelerin görüntüsünü bekliyorum hocam. (Ana ekran, FIVR, TPL.)

Hocam bu cihazdan istediğim performans ve soğutmayı kat kat alıyorum diğer bir cihazım var ona yapalım istiyorum ama voltaj işlerinden anlamadığım için sizden yardım alayım?

Diğer cihazın işlemcisi: i5 7200U.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…