Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Turbo neden çalışmıyor? Neden sadece Core kısmına undervolt yaptın ve TS bench skorun çok kötü aynı sistem 14 saniye geliyor benim.

Turbo'yu çok ısınma yaptığı için kendim kapattım. Core için doğru değeri bulduktan sonra Cache ayarına geçmek gerekmiyor mu?

Turbo'yu çok ısınma yaptığı için kendim kapattım. Core için doğru değeri bulduktan sonra Cache ayarına geçmek gerekmiyor mu?

Turbo'yu kapatırsan performansın çok kötü olur ve fivr kısmında sağ en altta 3. seçeneği tiklemeniz gerekiyor.

Hiçbir fikrim yok.

3.seçeneği tiklesemde bir şey değişmiyor yine error vermiyor. Turbo'yu açayım öyleyse.

Benimki gibi ayarlayıp denesene bir.

Bende Core -250 verdim denemek için mavi ekran yemedim ama 100 dereceyi gördü

Eki Görüntüle 1829177

Eki Görüntüle 1829178

Benimki gibi ayarlayıp denesene bir.

Bende Core -250 verdim denemek için mavi ekran yemedim ama 100 dereceyi gördü

Evet mavi ekran yedim. Sadece Core değiştiğim için sıkıntı olmuyormuş.

Şimdi Core -140 Cache -140 iGPU -40 Intel GPU -40 yaptım fakat herhangi bir ısı değişikliği olmadı maalesef. Hala ağır oyunlarda 95 dereceyi görüyor. Turbo Boost'u kapatmak bir miktar sorunu çözüyor 90'a düşüyor sıcaklık. Yapabileceğim farklı bir şey var mı?

Son düzenleme:
Turbo Boost kapatarak bile 90 oluyorsa sen bir macun yenilet.

Turbo Boost kapatarak bile 90 oluyorsa sen bir macun yenilet.

CS:GO gibi oyunlarda 75'e kadar düşüyor fakat daha ağır oyunlarda 90'a anca düşüyor. Macun yenileteceğim. Yeniletene kadar undervolt ile biraz ısınmasını önleyeyim dedim ama pek etkisi olmadı. Yenileyene kadar Turbo kapalı oynarım artık. Umarım yenileyince sıcaklık problemi çözülür.

Yardımınız için teşekkürler ikinizede.

@erengore hocam yardım edebilir misiniz? Discord'unuz falan varsa iletişime geçmek isterim.

Hocam dediğiniz gibi undervolt ayarlarını yaptım hiç hata almadığım ayarları buldum turn on ve save e bastım dondu artık her uygulamayı açışımda donuyor. Yardım eder misiniz?

Vede prochot 98 derece gösteriyordu.

Son düzenleme:
ThrottleStop.ini'yi silin tekrar uygun ayarları bulmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…