Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Windows 11 kullanıyorsan, VBS(sanallaştırma) kapatman lazım. UV değerlerin uygulanamıyor çünkü. Sanallaştırmayı kapattğın zaman ThrottleStop.İni dosyasını silip bilgisayarı yeniden başlat, sorun çözülecektir.

Siz muhtemelen UV yapamıyorsunuz. FIVR sekmesini atın da bir bakalım. Ayarlar geçerli olmuyor gibi geldi bana.
Tabi FIVR kilidin açıksa hali hazırda.

Sanallıştırmanın kapatılması performansı düşürmüyor mu? Windows 11'e yeni geçtim Windows 10'dan ama geri döneceğim sanırım böyle bir şey varsa.

Sanallıştırmanın kapatılması performansı düşürmüyor mu? Windows 11'e yeni geçtim Windows 10'dan ama geri döneceğim sanırım böyle bir şey varsa.
Tam tersi performansı arttırıyor.

Ben işlemci sanallaştırma sandım bir an. Sağolun.

Söylediğiniz gibi VBS açıkmış. Windows ayarlarından kapatmama rağmen hâla msinfo32 içerisinde açık gözüküyordu ben de BIOS üzerinden kapattım ve şu an msinfo32 içerisinde de kapalı gözüküyor. Söylediğiniz gibi throttlestop.ini dosyasını da sildim yeniden başlatmadan önce. Şu an yine FIVR üzerinden ayarları yapayım dedim baktım artırıyorum artırıyorum bir değişiklik yok, CPU Core'u -1000 yaptım yine ve bench ile hâla mavi ekran almıyorum.
Siz muhtemelen UV yapamıyorsunuz. FIVR sekmesini atın da bir bakalım. Ayarlar geçerli olmuyor gibi geldi bana.

Tabi FIVR kilidin açıksa hali hazırda.
FIVR kilidim açık olmasa değerleri ayarlayabilir miydim?

Diğerleri ayarlayabilirsiniz ama bu uygulanacağı anlamına gelmiyor. Zaten bakın tabloda uygulanmıyor ayarlarınız. Sağ üstte...

Eğer her şeyi gerektiği gibi ayarladıysanız config dosyasını silin ve yeniden açın. Yapamıyorsanız farklı bir durum söz konusu olabilir.

Bu arada 1 Amper IccMax nedir ya?

Bir sorun var sisteminizde. Ya veriler düzgün gelmiyor yada başka bir durum. Mikrokodda da sorun olabilir. ME Update yapın ve EC/BIOS sıfırlayın/güncelleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…