Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Yapılır ama aşırı bir şey beklemeyin bu işlemciden çünkü işlemci alev atar. U serisi işlemcileri beğenmem. Sadece Undervolt yapmayı BD PROCHOT'u devre dışı bırakmayı öneriyorum. Bunun için ayrı bir konu açmanız belki daha iyi olabilir yada konudan yardım alarak kendiniz yapabilirsiniz.

Hocam rehberin tüm adımlarını uyguladım ve işlemciye yük bindiren oyunlarda ciddi bir performans artışı oldu. Ve işlemci maksimum olarak 86 dereceyi gördü.

Mining yapılan bir bilgisayara yapsak ne gibi değişimler olur?
Bunlar işlemciyi güçlendirir. Mining GPU Memory kullanır. Aşırı bir şey beklemeyin. Pek bir etkisi olmayacaktır diye düşünüyorum hocam.
Hocam rehberin tüm adımlarını uyguladım ve işlemciye yük bindiren oyunlarda ciddi bir performans artışı oldu. Ve işlemci maksimum olarak 86 dereceyi gördü.
7200U'da değil mi? İyi sevindim ama o işlemcinin daha sıcak çalışmasını beklerdim. Nasıl soğuttuğunuzu merak ediyorum.

Hocam isterseniz görüntüyü atabilirim.
MSI Afterburner ile.

Hocam ben bu dediklerinizden fazlasını biliyorum ama hiç voltaj ile oynamadım ve de benim gibi cihazın bakımını düzenli yaparsanız bir de bu ısılar havanın sıcak hali ile yoksa kışın ciddiyim 80 dereceyi geçmez.

Son düzenleme:
Sevindim hocam. Birinin işine yaradığını teyit etmiş olduk.
Denediğiniz için teşekkürler.

I7 10750H'lı HP PAVILION GAMING laptop'una sahibim. Klavye ışığının süresi bile ayarlanmıyor ama bakalım bunu yapabilecek miyim )

@erengore , öncelikle eline sağlık on numara bir rehber olmuş. Bildiğin üzere ikimizin de kullandığı 7700HQ işlemcisi için UV ayar konusu açmıştım önce hatta şimdi de geri kalan ayarlamaları özenle yapmama rağmen Prime95 testinde 4C/8T tam yük altındayken yine 95-96 dereceyi görüyor ama turbo frekansların termal darboğaza bağlı olarak 3 GHz'in altına hiç inmemesi beni biraz sevindirdi. Aşağıya bir SS bırakıyorum, işlemcide thermal, ring kısmında ise EDP Other sinyali verdi makine, hatta işin tuhafı TS Bench'i sorunsuz atlatmasına rağmen Prime95 testini sonlandırır sonlandırmaz sistem komple kitlendi. Sanki UV ayarlarında birtakım değişikler yapmak gerekiyor, ne yapmamı önerirsin? Nereden başlamam gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…