Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Bazı ayarlamalar dediğim turboyu kapatmak ama boştayken turbo off modunda oyunda 4.6 ghz modunda oynamak güzel birşey.

Core'u değil, Cache'i düşürün. Aynı olayı ben de yaşadım, -50'ye çekince mavi ekran olayı gitti.
bende cacheyi 61 e getirince crash veriyor.

Son düzenleme:
@403976 hangi işlemler mesela ben şu an stok soğutucu ile Boost kapalı kullanıyorum işlemiciyi. Ancak bu da işlemci gücünü öldürüyor sanırsam. Biraz arttırabiliyor muyum mesela elle?

@403976 hangi işlemler mesela ben şu an stok soğutucu ile Boost kapalı kullanıyorum işlemiciyi. Ancak bu da işlemci gücünü öldürüyor sanırsam. Biraz arttırabiliyor muyum mesela elle?

Hayır, Turbo Boost açıkken çarpan düşürebilirsiniz ama. Tpl kısmındaki speedshift Max değerini az az düşürerek optimum değeri bulabilirsin.

@403976 voltajı düşürsek güzeldi ama bu da biraz idare eder yeni soğutucuya kadar. Peki kilidi açamıyor muyuz?

Hocam cihaza cashe ve core yaparken -250'ye kadar geldim ikisinde de sorun çıkmadı TS bench testinde. Limiti 1000'e çekip hata alana kadar yapmaya devam etmeli miyim 250'de durayım mı?

Şu an bir şey fark ettim ben değerleri değiştirip kaydetsem de sağ tarafta offset değeri değişmiyor normal mi hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    272,5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
ayarlar geçerli olmuyor hocam ilk önce throttlestop üzerinden yaptığınız cache ve core değerlerini 0 a çekin ardından biostan İntel virtualization technology (intel sanallaştırma) kapatıp deneyin. Ama ilk önce ayarları sıfırlayıp yapın.

çünkü eğer biostan Sanallaştırmayı kapatıp throttlestopta ayarları kaydetmişseniz crash yersiniz çünkü baya düşük bir değer silikonunuzun titanyum olması lazım.

Bahsettiğiniz ayar laptop bioslarında da var mı Hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…