Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Büyük ihtimalle vardır.
hocam bende de lanet bir 7700hq var. eskiden bir şekilde idare ediyordu da artık iki cihan bir araya gelse soğutamıyorum, temizliğini yapıyorum, macununu sürüyorum. akşamına mavi ekran yediğimi biliyorum. var mıdır bir undervolt ayar öneriniz şuanki ayarlarım şu şekilde ve idare ediyor:
CPU Core/CPU Cache: 0,9531 V, -118,2 Offset, ICCMAX 255
System Agent: -40 Offset, ICCMAX 255
İntelGPU/iGPU: -80,1 Offset, ICCMAX 255
TurboRatioLimit: 4 Çekirdek için de 33
TPL: Long 60 Clamp kapalı Short 90 Clamp Kapalı, Turbo Time Limit 28, SpeedShift kapalı Power Limit 4 (0, 0)
Pil de Yüksek Performans Modunda max İşlemci kullanımı %99 olarak ayarlı sadece.

Hocam honeywell ptm7950 deneyin laptoplar için en iyi termal ped. termal ped dediğime bakmayın hocam işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarında çok çok iyi

alacaksanız bu siteden alın diğer sitelerdeki orjinal değil.
Bir diğer seçenek ise sıvı metal ama laptoplara uygulamak riskli olduğu için önermem zaten bu termal ped neredeyse sıvı metal kadar iyi.

Pulsar bundan iyi sonuç vermişti bende.

Son düzenleme:

Birisi volt ayarının artması diğeri düşmesi, silikon laliteli olsa bile pek mümkün değil.

hocam ekteki ayarlar hakkında düşünceniz nedir. Bu ayarlarla henüz çok ekstrem bir durum hariç(cpu'ya yoğun yüklenen iki işlem) crash yemedim ama yine de 95-98 dereceleri yük altında görmekte.
ayarları core -140 cache -125'e düşürmek veya işlemci limitini %99'a çekerek 2700 üstüne çıkmamasını sağlamak gibi opsiyonlar düşünülmeli mi yoksa böyle iyi mi

Dosya Ekleri

• ths2 - Kopya.PNG
    232,6 KB · Görüntüleme: 41
  • ths1 - Kopya.PNG
    258,7 KB · Görüntüleme: 43
CPU Lite Load ayarıyla işlemciyi dizginleyebildim dün gece. Hakikaten ilaç gibi bir şey bu undervoltage; daha fazla performans, daha az ısı ve daha az enerji tüketimi.

Termal macunu da yenileyince şahane oldu. Şu ayarı hatırlamasam gidip sıvı soğutucu alacaktım, boşa masraf olacaktı.

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…