Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

DPC Latency uygulamasını yükleyip bir bakın bakalım değerler nasıl olacak?

Eğer nadiren artıyorsa sisteminiz gayet iyi demektir.
Bu testten sonra CapFrameX programını araştırdım. Ve onda da değerler bu şekilde. Mmo türü oyunlarda örneğin black desert online yada last epoch gibi online oyunlarda amd nin kendi yazılımından mikro stutter rate fps düşüşlerinde artış gösteriyor. Bu normal midir? Örneğin last epoch üzerinden örnek vereyim. Animasyonun bol olduğu bir senaryoda stutter yok. Ancak anlık diyelim yere düşen bir iteme tıkladığımda stutter giriyor. Yada hızlı koşarken yüklenmemiş olan bölgeye giderken de yapabiliyor.

Dosya Ekleri

• 1.png
    216,4 KB · Görüntüleme: 28
  • 2.png
    253,5 KB · Görüntüleme: 24
Grafikleri algılamakta güçlük çektim. Sizin sorununuz Stutter mı yani?

Grafikleri algılamakta güçlük çektim. Sizin sorununuz Stutter mı yani?
Dün sorduğumda vardı aslında. Daha sonra varsayılan ayarlarına geri çektim işlemciyi. O problem çözüldü gibi. Bazı okuduğum makalelerde dpc nin de stutter yaptığını söylüyordu oraya bağlamak istedim aslında. Ama ilk attığım görselde 12 dakika açık bırakmışım o yazılımı, testi kaç dakika yapmam lazım? ilk açtığımda tüm değerler yeşildi çünkü, açık kaldıkça o şekilde kırmızıya geçti.

Dosya Ekleri

• 3.png
    124,1 KB · Görüntüleme: 30
@erengore bu bir hata mı sıkıntı var mı acaba ? Thermal ve EDP kırmızıydı oyundan çıkınca sarıya döndü bir süre sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…