Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Merhaba iyi akşamlar. Mavi ekran yediğim yerde durdum. Korktuğum için sizinle paylaşmak istiyorum. Yaptıklarım doğru mu ve başka ne önerirsiniz? İşlemcim i5 8265U @erengore
Mavi ekran yediyseniz yüksek ihtimalle Core sebebiyle. Core -130 Cache -145 kalsın. Yine yerseniz ikisini de -130 ayarlayın.

Adaptör yeterli mi bu arada? Kaç Watt?

Mavi ekran yediyseniz yüksek ihtimalle Core sebebiyle. Core -130 Cache -145 kalsın. Yine yerseniz ikisini de -130 ayarlayın.

Ratio değerleri bana garip geldi bi' baksana sende.

65 watt olması lazım. Isıyı biraz düşürmek zorundayım. Voltaj değerleriyle oynarsam işlemciye zarar verir miyim? 3.20 GHz de çalıştırıp oyun oynarken sistem dondu güç tuşundan kapattım.

Son düzenleme:

Hala stabil saçma şekilde. TS bench 8 çekirdek 120MB test başlattığımda test bir donuyor gibi oluyor ama testi bitiriyor sonucu görebiliyorum yani. Oyunlarda da mavi ekran yemedim henüz çok fazla değil mi bu değer? Yanlış hatırlamıyorsam -140'ta mavi ekran yedim diye -130 da kullanıyordum. Daha -170'leri falan denemedim bu arada.

Mavi ekran yediyseniz yüksek ihtimalle Core sebebiyle. Core -130 cache -145 kalsın. Yine yerseniz ikisini de -130 ayarlayın.

Adaptör yeterli mi bu arada? Kaç watt?

Güzel bilgiler var ama uğraşması bayağı zor gözüküyor.

-190 hala stabil hem CPU core hem cache. Eskiden mavi ekran aldığıma eminim ya. Niye böyle kullanabiliyorum sistemde uygulanmıyor mu yoksa yaptığım ayar anlamadım. HWinfo üzerinden bakacağım. (Baya baya çalışıyor gibi anlamadım)

65 watt olması lazım. Isıyı biraz düşürmek zorundayım. Voltaj değerleriyle oynarsam işlemciye zarar verir miyim? 3.20 GHz de çalıştırıp oyun oynarken sistem dondu güç tuşundan kapattım.
65W yetmez sisteme. O yüzden PL2 veriyor. Adaptör kapasitesini arttırmanız yararlı olabilir. Macunu da değiştirin önerim.

Vermezsiniz, ancak yüksek voltaj vermeniz lazım. Undervoltage zarar vermez.
Hocam bende xenon X3430 var BIOS'tan OC yapabiliyorum buradan yapınca daha mı çok performans artışı olur?
Bir de bu işlem çarpan kilidi kapalı olan Intel işlemcilerde çalışır mı?
Aynı işlemler ama TS daha mantıklı tabi.

Son sorduğunuz soru biraz karışık bir soru. Her CPU'da yapamazsınız.
Misal i7 13700H CPU'su tam erişilebilir ve düzenlenebilir voltaj regülatörü içermiyor. Bu sebeple yapamazsınız. Ancak i7 13700HX içeriyor ve yapılabilir. Tabi Undervoltage Protection ayarını kapatmak lazım.

Çarpan kilidi kapalı veya açık eski CPU'lar ile Çarpan kilidi açık ve FIVR'a sahip yeni CPU'larda yapılabilir.

AC/DC Loadline değerleri sisteminizde otomatik yüksek ihtimalle. Şu an o dönem uğraştığınızdan daha yüksek bir Loadline ile sistem açılıyor. O yüzden de kapasite daha yüksek oluyor.

AC/DC Loadline manuel olarak kendiniz çok arttırırsanız sistem çok voltaj ister ve voltaj aralığı çok yüksek olur. Bu ayarı voltaj sıkıştırma derecesi olarak düşünebilirsiniz. O yüzden optimum değerde kullanmak genelde daha iyidir. Ama Undervoltage ile uğraşanlar genelde 10-15 birim arttırırlar.

Yani şuan böyle kullanmamda bir sıkıntı yok değil mi? Sıcaklık olarak da fark var mı bakmadım ama düşürüyordur şuan yanlış mıyım?

Yani şuan böyle kullanmamda bir sıkıntı yok değil mi? Sıcaklık olarak da fark var mı bakmadım ama düşürüyordur şuan yanlış mıyım?
Bir sorun yok ayarlar uygulanıyor görünüyor.

Ama Loadline değerleri otomatik olarak düşerse yine bir sorun meydana gelebilir. Donma gibi. Şu an Loadline muhtemelen yüksek olduğundan böyle çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…