Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Kronik bir anakart parazit sorununuz var gibi görünüyor. Ayarlarınız Throttle'ı azaltmaya yönelik. Monitör de takmışsınız. Ona rağmen yaşanıyorsa çok üzücü ya.

Bilemiyorum bir sonraki gün açtığımda öylece vardı, HWiNFO'da EDP otheri bulabileceğimizi yazmışsınız orada da bulamadım.

Son düzenleme:
Bilemiyorum bir sonraki gün açtığımda öylece vardı, HWiNFO'da EDP otheri bulabileceğimizi yazmışsınız orada da bulamadım.
Electrical Design Point

Her zaman değil de bazen devreye giriyorsa çok sorun değil onu belki çözebiliriz. Her zaman olup olmadığını kontrol edin bir de.

Electrical design point.

Her zaman değil de bazen devreye giriyorsa çok sorun değil onu belki çözebiliriz. Her zaman olup olmadığını kontrol edin bir de.

Hocam dünden beri PC'yi kapalı tuttum biraz dinlensin diye, ondan sonra düzeldi yani şu anlık.
Bir de laptopun alt kapağını çıkartıp kullanılsa serin tutmak için, sorun oluşturur mu? Anakarta toz kaçması falan. Çünkü oyundayken birkaç defa işlemcinin thermale yakalandığını gördüm bu undervolt ayarlarında bile, ve laptopun üstüne soğutucu var.

Yüksek ihtimalle bir anakartsal tasarım hatası var bu çok anormal maalesef. Tüm olabilecek çözümleri söyledim ben çünkü.

Hocam merhaba HP Victus 16-R1020NT 9J222EA model laptopuma Throttlestop ile undervolt yapmak istiyorum ancak uygulamayı indirip açtığımda FIVR bölümünde CPU Core kısmı Locked yazıyor. Bunun bir çözümü var mıdır?

Yoktur çünkü oradan yapılmıyor.
HP Omen Gaming Hub üzerinden yapacaksınız.

@erengore hocam BD PROCHOT kapatmak soruna yol açabilir mi? Anakart yanabilir mi? Oyunlarda ekran kartı kullanımı düşüyor buna bağlı olarak FPS de düşüyor. Bir arkadaş anakart ısındığından dolayı böyle olduğunu söylemiş. Bu ayarı kapatmalı mıyım? Oyundan çıkıp baktığımda anakart 61 dereceydi.

Hayır.

@erengore hocam peki FIVR blümündeki CPU Core Locked kısmını nasıl açabilirim?

CPU nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…