Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Performance Core ve Efficient Core'ların Önbellekleridir.

Aynı yapmanızı öneririm. Çok abartmayın bu arada. -64.5 kullanıyorum ben.

Gerçekten rehberleriniz sayesinde hiç bilmeyen biri olarak undervolt yapıyorum. Öncelikle bunun için ayrıca teşekkür ederim. -40 da duruyor ikisi de.

Hocam bende FIVR Control yeri kilitli nasıl açabilirim? @erengore

Son düzenleme:
Hocam Excalibur G870 RTX 4050 12450H oyunlarda ofis modu oyun modu fark etmeksizin çok hızlı 97 dereceyi görüyor nasıl sıcaklığı düşürebilirim @erengore

Yok maalesef öyle bir ayar BIOS'da.

Lenovo Legion Pro 7 kullanıyorsunuz sanırım 13900HX RTX 4090 ya da 4080 olması lazım. Aynı laptopu ben de yeni aldım. @erengore hocamın dediği AC/DC ayarı bende de yok. Bizim laptoplarda BIOS da advance kısmı var ama gözükmüyor. Açmayı denedim ama beceremedim henüz. Bulabilirsem yapacağım çünkü throtterstop ile ne yaptıysam yine de sıcak kalıyor ve bu da fanların çok fazla çalışmasını ve gürültüyü beraberinde getiriyor. Tabii ki bunlar laptop ve ısınması normal fakat undervolt ile daha serin ve sessiz çalışması lazımki oyun oynayabilelim aksi takdirde hiç kullanışlı olmuyor maalesef ki.
Long Power PL1 ve PL2 125 yaptım

Genel olarak ayarlar bu şekilde

Ana menüdeki ayarlar da bu şekilde

Serin derken sizin ayarlar nasıl? Neleri değiştirdiniz? Ben mesela -140 yaptım hala bir crush ya da mavi ekran vs olmadı sizdeki gibi

Bu da HWinfo64. Ben -140 yaptığım halde hwinfo da +140 gözüküyor. Ben mi yanlış görüyorum yoksa ?

Son düzenleme:

4080'li modeli var bende. -115'te kullanmama rağmen oyunlarda dengesizlik oluştu aradabir mavi ekran vermeye başladı her ayarı doğru yapmama rağmen. En son pes ettim her şeyi eski haline döndürdüm.

4080'li modeli var bende. -115'te kullanmama rağmen oyunlarda dengesizlik oluştu aradabir mavi ekran vermeye başladı her ayarı doğru yapmama rağmen. En son pes ettim her şeyi eski haline döndürdüm.

Lenovo Vantage uygulamasında performans dengeli seçenekleri altında özel diye bir seçenek var. Onu seçip watt ayarlarını 100 civarına düşürüp oyunlarda bir FPS test yapmayı dener misin? Undervolt kısmında her şeyi eski haline getirdiysen HWiNFO64 uygulaması ile tekrar bir kontrol et çünkü ben her şeyi eski haline getirdim sildim ettim ama CPU Core voltage yanlış gözüküyor. Kontrol etmende fayda var.

Bende de RTX 4090 olan modeli var. Çok memnunum. İşlemci 80 derece üzerine çıkmadığı sürece gayet sessiz çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…