Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Hocam merhabalar ben laptop olarak g770 kullanıyorum. Termal macunu değiştirmeden önce cinebenchr23 testinde daha fazla skor alıyordum, işlemci ısındığı için bir yerde sabit kalıyordu daha sonra sıvı metale geçtim sıcaklıklar epey düştü ama işlemci yine kendini kısmaya çalışıyor o kadar ısınmadığı halde bir türlü çözemedim
sistemim :
Rtx 3050 ti
i5 11400h
16 gb ram
500gb m2 ssd
ayrıyetten harici olarak 280hz monitör bağlı laptopa.

cinebenchte işlemci 60w da 74 derece görüp kendini 3ghz ve sabit olarak 30w olarak çalıştırmış. Ben mi yanlış biliyorum 74 derecede kendini kısmaması gerekiyor aslında

Dosya Ekleri

• test.png
    15,4 KB · Görüntüleme: 33
  • test2.png
    306,5 KB · Görüntüleme: 31
  • test3.png
    4,8 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
TPL sekmesi atın.

İşlemcimde Throttle' mı yiyorum? Kendim 3600x kullanıyorum ve çıkan çoklu çekirdek puanı internette sıradan bir 3600'ün bile gerisinde kalıyor, sebebi ne olabilir ?

Dosya Ekleri

• AoKUbNcc6A.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 31
İşlemcimde Throttle' mı yiyorum? Kendim 3600x kullanıyorum ve çıkan çoklu çekirdek puanı internette sıradan bir 3600'ün bile gerisinde kalıyor, sebebi ne olabilir ?
Daha fazla HWINFO verisi lazım.

RAM MHz çok fark ettirmese de düşük biraz.

Ama evet muhtemelen Throttle yiyorsunuz.

Evet. BCLK çarpanı tam sayı ve C0 %100 yazıyor. Ona rağmen küsüratlı çarpan var. Throttle var sistemde.

Evet ramleri fark edince düzettim 3200 yaptım ama neden Throttle yediğimi anlamadım ve nasıl çözebilirim ? Soğutucum kötü bir soğutucu da değil Peerless Assassin 120 Black kullanıyorum. Test sırasında CPB ve PBO'da açıktı.

Test bittikten sonra bakmıştım. Hepsine ''Yok'' diyor.

Dosya Ekleri

• Test - Imgur.png
    200,6 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…