Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Hocam merhaba en kısa sürede bana yardımcı olma şansınız var mı? Error almama rağmen 56 W'a çıktı değer anlamadığım bir şekilde. Bireysel olarak yardımcı olabilir misiniz? İşlemci 10300H i5.

Değerler şöyle:

Intel GPU ve iGPU Unslice değerlerini 80 yaptım, system agen'ı 40 yaptım. Onun dışında TPL sekmesinde PL1 ve PL2 değerlerini 55 yaptım, turbo time limiti ise 20 yaptım. EPP'yi 84'e çektim ve PC yüksek performans modunda çalışmakta.

Intel GPU ve iGPU Unslice değerlerini 80 yaptım, system agen'ı 40 yaptım. Onun dışında TPL sekmesinde PL1 ve PL2 değerlerini 55 yaptım, turbo time limiti ise 20 yaptım. EPP'yi 84'e çektim ve PC yüksek performans modunda çalışmakta.

Güncelleme: Ring Down Bin'i kapatarak EDP Other hatasını çözdüm fakat nedense 75 dereceden 80 85e atlayıp geri düşüyor.

Core = -0.1504
Intel GPU -0.0801
CPU Cache -0.1006
iGPU Unslice -0.0801
System Agent -0.0400

Turbo Ratio Limits kısmında hepsini 39'a çektim
PL1 60 PL2 75 clamp kapalı

Son düzenleme:
Güzel konu fakat benim 13700HX'e undervolt yapamıyorum maalesef keşke bir yolu olsa

@erengore hocam ben yeni sistem aldm rx6600 i3 12100f ve her oyunda hafif droplar yiyorum throttlestop ile cözebilirmiyim bu durumu

Merhaba
Ben ayarları ne kadar değiştirsem de FIVR sekmesinde sağ üstte Offset değerleri hep 0 gözüküyor. Nerde yanlış yapıyorum

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    437,4 KB · Görüntüleme: 31
Benim cihaz Predator Helios Neo 16 13700HX. Undervolt kilidi var BIOS'da ve BIOS modlamadan açamıyorum. Bir araştırın belki sizde de aynısı geçerlidir.
Biosda undervolt protection var fakat disable yaptım. Normalde throttlestopda ayar değişmeme izin vermiyor. Bios kurcaladıktan sonra ayar değiştirme seçenekleri aktif hale geldi fakat ayarları değiştirip apply diyorum ama sağ üstte offset ayarları 0 gösteriyor.

Bende BIOS'ta OC kilidi var onu kaldırdım. OC yapıp uygula deyince çalışıyor ama UV yapınca çalışmıyor. Sanırım bu sıkıntı 13700HX işlemcilere özgü . 13650HX ile UV yapanlar var görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…