Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Merhaba ben i7 12700H MSI laptop kullanıyorum ama bazı ayarlar değiştirelemiyor. Görselde ki gibi.

11. ve 12. nesil işlemcilerde undervolt kilidi var maalesef ki. Bu kilidi aşmanız gerekiyor. 11. nesil işlemciler için bir kilit açma rehberi var Technopat'ta ama bu 12. nesil için de geçerli olur mu bilmiyorum açıkçası.

BD Prochot tikini kaldırmak istiyorum ama tıklanmıyor. Nasıl tıklanabilir hale getirebilirim? İşlemci i5 12400f.

Eki Görüntüle 2416071

Bd prochot tikini kaldırmak istiyorum ama tıklanmıyor. Nasıl tıklanabilir hale getirebilirim? İşlemci i5 12400F.

Bende i7 12700H kullanıyorum. Sanırım 12.nesil işlemciler undervolt yapılamıyor öyle diyorlar bilen birisi çıksa da bize yardımcı olsa.

Eki Görüntüle 2416071

Bd prochot tikini kaldırmak istiyorum ama tıklanmıyor. Nasıl tıklanabilir hale getirebilirim? İşlemci i5 12400F.

Tpl kısmını atar mısın?

Bende i7 12700H kullanıyorum. Sanırım 12.nesil işlemciler undervolt yapılamıyor öyle diyorlar bilen birisi çıksa da bize yardımcı olsa.
UV yapılamıyor. Bazı laptopların bios'unda ac loadline değerini düşürüp bir nebze soğutma sağlanıyor.

Merhaba
bende ThrottleStop programında FIVR sekmesindeki işaretlemem gereken yerler aktif değil.
İşlemci i7 14700hx resim gönderiyorum. Çözüm varmı acaba.

Buldum sonunda
Biostan sağ ctrl+sağ shift+ sol alt+f2 tuşuna basarak advenced biosu açılıyor.
Advanced menüsündeyken
1.Power & Performance
2.CPU - Power Management Control
3-CPU Lock configuration
4-Overclocking Lock disable olacak şekilde kayıt yapıp tekrar pc yi açın .

Belki işine yarayan biri olur.

@erengore

ThrottleStop programında cpu p cache ve cpu e cache var. Hangisini seçmemiz gerekiyor. Sizin kullandığınız programda eski sürümde sadece bir tane cache var. Birde benim işlemci limitli bildiğim kadarıyla belli bir watı geçmiyor. 14700hx işlemci. Bende bunu uygulayabilirmiyim.

@erengore

Son düzenleme:
Merhaba, @erengore İşlemcim i9-13900HX ve Gpu Rtx 4090. ThrottleStop ile işlemciye Voltage ve Watt kısıtlama ayarı yaptım. Fps değerleri hemen hemen aynı iken sıcaklık değerlerim oyunda baya düştü. Benim daha iyi olur dediğiniz ekstra yapmam gereken bir ayar var mı?

Laptopun ilk açılışında Limits girdiğimde bunlar yanıyor. Clear yaptıktan sonra hepsi gidiyor ve TS Bench yapınca sadece Core ve Ring'de PL2 değeri kırmızı yanıyor Bench bitince sarıya dönüyor.

Bu gibi:

Ayarlar bu şekilde: CPU CORE

TPL: Power Limit 4 ne olmalı ve Sycn MMIO tiki açılmalı mı?

CPU P Cache ne yaparsam yapıyım sağda Offset'te bunu göremiyorum. İşlem yapmıyor galiba bunu nasıl düzeltebilirim?

Bir kaç yeniden başlatmadan sonra programı açtığımda ise bu şekilde oldu. Ara ara Ring EDP ve Core PL2 yanıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-25 160808.jpg
    113,7 KB · Görüntüleme: 14
  • Ekran görüntüsü 2025-04-25 160734.jpg
    215 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Tvbyi bilmiyorum ama EDP'ler normal (genel olarak yanıyor hiç söndüğünü göremedim) PL2'de genelde ne yaparsan yap yanıyor sahsen ben öyle gördüm PL2 ayarlarıyla oynayabilirsin eski ayarı bir yere not al dene ama genelde iyi olmuyor denedigim kadarıyla. İşlemcin ztn güçlü sıvı metal vardır içinde muhtemelen macun var diyorsanız kaliteli bir yerde sıvı metal uygulatabilirsin genelde termal macun çoğu değerin çözümü ama o islemcide macun kullanilmasi pek mümkün diye düşünmuyom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…