Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Fıvr sekmesi bende kilitli ne yapabilirim?

Eki Görüntüle 2364760
O işlemci FIVR desteklemiyor. Muhtemelen 12. Nesil.
Merhaba ben i7 12700H MSI laptop kullanıyorum ama bazı ayarlar değiştirelemiyor. Görselde ki gibi.
12. Nesiller desteklemiyor. HX olsa tamamdı ama H ve 12. Nesiller desteklemiyor.
Eki Görüntüle 2416071

BD Prochot tikini kaldırmak istiyorum ama tıklanmıyor. Nasıl tıklanabilir hale getirebilirim? İşlemci i5 12400f.
Bi Directional PROCHOT seçeneğini anakartınızda kapatmalısınız. BIOS ayarlarında olması gerekiyor.
UV yapılamıyor. Bazı laptopların bios'unda ac loadline değerini düşürüp bir nebze soğutma sağlanıyor.
AC LoadLine düşürmek soğutmaktan ziyade voltajın esnekliğini düşürür. Güzel bir yöntem değil.
Bende FIVR kısmı kapalı, neden? İşlemcim i5-12400F.
12. Nesillerde HX olmayanlar ve K olmayanlar desteklemiyor.
İkisine de yapabilirsiniz. -65 veriyordum ben. Yapmasanız da olur. Her şeyi yapabilirsin o cihazda. Sadece bilgi gerekiyor.
Bende fıvr controlde cpu core seçilmiyor
Ya koruma vardır ya da kilit.
HP Omen Uygulamasında sadece Undervoltage yapabilirsin. TPL sekmesinde PL2 arttır. 40 nedir ya? Bu HP bazen abartıyor.

Evet hocam sıvı metal macun ile satışa çıkıyor. Aslında laptobu alalı 20 ay falan oldu. Macun yenilemesi yapsam mı diye düşünüyorum ama ilk aldığım zamanlarda da sıcaklık değerlerim zaten böyleydi. O yüzden pekte mantıklı gelmiyor hem de sıvı metali boşa harcamıyım diye düşündüm.

@erengore PL2 orjinal değeri 40 değil aslında 130 falan galiba Ben sıcaklık için watt kısıtlaması yaptığım için onu 40 yapmıştım gereksiz yere ısınmasın diye aslında işime de yaradı. Ekranım 240hz olduğu için 240 fps üzerine çıkarmıyorum. Orjinal watt değerinde iken örneğin Valorant'ta işlemci sıcaklığım 85-90 arası geziyordu şu an watt kısıtlamasında dolayı 75 derecelerde çalışıyor.

Fanlar hep çok yüksek rpmde çalışıyor ve bundan dolayı hep bir fan sesi oluyor. Cihaz ısınıyor. Hp'de 105'e kadar sorun olmaz diyorlar. Oyunlarda işlemci 85-90-95 derecelere çıkıyor. Hatta bazen 100 dereceye kadar çıkıyor. Ekran kartı genelde 70-75 derecelerde geziyor.
Hatta geçenlerde 2 kere mavi ekran falan yedim. Bu zamana kadar hiç olmamıştı. Daha sonra Omen Gaming Hub'da Performance Controldeki Smart Performance Gain kapattım ve sıcaklıklar biraz düştü. Watt kısıtlaması yapınca biraz daha iyi oldu.

Son düzenleme:

Hocam UV kapayinca o mavi ekran gidicektirde 105e kadar sorun olmaz doğru fakat ben hoşnut olmuyordum 95leri görünce isterseniz Max sıcaklık degerini düşürün 80 yapin mesela 80i cok gecmeyecektir performans yeterli gelirse kullanin yoksa MUX switch monitore baglayip grafik birimini kullanmazsiniz az da olsa sıcaklık düşürür pl hakkinda bir şey diyemiyorum maalesef benim laptop -700mv degerlere cikip bir hata almıyorsum pl degerleride etkilemiyordu bir şeyi tabii her cihaz farklı

Hocam öncelikle ellerinize sağlık. i7-7700HQ işlemcili bir dizüstü kullanıyorum. Grafik kartı 1050. Özelikle, Counter Strike 2 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda FPS düşüşleri vardı. 5-10dk sonra droptan oyun oynanmıyordu. Buradaki neredeyse tüm adımları düzgünce yaptım ve optimum ayarları uyguladım. Sorunum da çözüldü çok sağ ol. Yalnız doğal olarak işlemci sıcaklıkları da çok arttı biraz oynadıktan sonra 95 derece sıcaklığa sabitleniyor. Bu değerler sıkıntı yaratır mı, Prochot'u 10 veya 15'e çıkarmalı mıyım yoksa böyle kalsın mı?

Bir de şu "Speed Shift EPP" ayarını oyuna girmeden önce 0, oyundan çıktıktan sonra 84 olarak elle mi ayarlıyorsunuz yoksa otomatik bir ayarı mı var? Orayı anlamadım. Normal kullanımda 0 da iken gereksiz fan sesi oluyor da.

Son düzenleme:
UV dediğiniz Undervoltage galiba mavi ekran BF1'de undervoltage yokken olmuştu. Ben de daha sonra undervoltage yaptım. Ek olarak PL1 ve PL2'ye watt kısıtlaması yapınca işlemcinin yükünü biraz alıp ekran kartının kullanımı arttırmış oldum. Şu an istediğim sıcaklıklarda aslında Valorant'ta 240 fps ile 65-70-75 derecelerde oynuyorum. BF1'de ise ultrada 240 fps ile 85-90 civarına çıkıyor. Böyle iyi oldu gibi.

@erengore ilk işlemde -250 ye kadar yaptım ve hiç error vermedi sence bir sorun mu var yoksa normal mi

@erengore ilk işlemde -250'ye kadar yaptım ve hiç error vermedi sence bir sorun mu var yoksa normal mi?

Bir ihtimal değerler işlenmemiş olabilir, Windows 11 ise VBS kapatıp deneyin. Bir de fivr sekmesini SS atar mısın?

Prochot değerini değiştirmek yerine termal macunu değişmen daha iyi olabilir.

-700mv kaldıran işlemci hangi işlemci? Mükemmel bir silikona sahip olsa bile sanki gerçek değil gibi.

Mobil kanka i5 10300H ASUS ne yapmis blm -700mvde GoW oynuyordum saçma şekilde. Muhtemelen hata vardır ama -500'de mavi ekran yemiştim o yuzden ne olduğu hakkinda bir fikrim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte Aorus 16X kullananlar hangi değerleri girdiniz ideal değerler neler? 10 üzeri derece sıcaklık indirsem yeterli. Ekran kartim 4070 işlemci i713650HX.

Bende de 250 kadar hata vermedi ama ben 180 yaptim işlemci i713650 değerlerim şu şekilde sizce normal mi?

Dosya Ekleri

• 17465475965395292185401633025342.jpg
    239,9 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Değerler geçerli olmamış, VBS kapatıp tekrar yap.

Bir de protection varmış zaten normal değerlerin geçerli olmaması.

Dosya Ekleri

• 1746559611560.png
    165,2 KB · Görüntüleme: 31
  • 1746559656381.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 31
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…