Rehber ThrottleStop ile Undervolt ve CPU Tuning

Değerler geçerli olmamış, VBS kapatıp tekrar yap.

Bir de protection varmış zaten normal değerlerin geçerli olmaması.

O ne demek hocam? Ne yapmalıyım? Bende diyorum ısı degerleri niye çok değişmedi ayrica turn on du onu off yaptım. Sorunu anladım sanirim BIOS'tan undervolt u bulamadığım icin volt yükseltme ayari açmışsım kilit öyle açılmış sadece volt yükseltebiliyorum. Gigabyte undervolt ayarını bulamadim.

@AvriL

Değerler geçerli olmamış, VBS kapatıp tekrar yap.

Bir de protection varmış zaten normal değerlerin geçerli olmaması.

Bu sefer oldu sanırım -140 denediğimde bir süre sonra ekran dondu yeniden başlattım düzeldi. Mafia Definitive Edition girdiğimde Max 67 gördüm nasıl sizce değerler?

Dosya Ekleri

• 17465686317896440136856835904883.jpg
    156,9 KB · Görüntüleme: 43
  • 17465686539801791810329657889722.jpg
    133,2 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Buraların böyle olmaması lazım sanki ya

@erengore Merhaba hocam bütün yazdıklarınızı tek tek okudum lakin bütün bunları yapacak tecrübem de deneyimimde yok açıkçası tırsıyorum da biraz laptopum aşırı ısınıyor profilimde ki konudan da bakıp anlayabilirsiniz derdimi acaba sizinle iletişime geçip uzak masaüstü bağlantısı ile yapmamız mümkün müdür?

Çok başarılı bir rehber olmuş. Benim bir sorum olacak. 4. nesil i5 kullanıyorum. 1.7 GHz olarak geçiyor. Uzunca bir süredir 800 MHz'i geçmiyordu. Hiçbir çözüm de bulamadığım için bu yazılımla BD Pro... Bölümündeki tiki kaldırarak bilgisayarımı 2.5 GHz'lere çıkarıp düzgün çalışmasını sağlayabiliyorum. Bu düşük MHz'e takılı kalma meselesinin çözümlerini çok araştırdım BIOS vs. Derken hiçbiri çözüm olmadı ancak bu yazılımla PC'yi düzgün şekilde kullanabiliyorum. Windows 10 kullanıcısıyım 8 GB RAM var laptopta ve SSD var. Buna rağmen ilk açılış oldukça uzun sürüyor ve herhangi bir şeye tıkladığımda biraz bekleyip ondan sonra açıyor. 2.5 GHz görmeme rağmen yazılım aktifkten, performanstan hiç memnun değilim. Bu yazılımın değişik bölümlerinden de bazı ayarlamalar yaparak bilgisayarımı biraz daha performanslı çalışır hale getirebilmem mümkün müdür? Ve mümkünse nasıl?

Kral bunca yıl sonra işime çok yaradı. 95'lerden ne yaparsam yapayım indiremediğim işlemci sıcaklığını sayende performanstan kayıp vermeden ağır oyunlarda bile maksimum 80'leri gördüm. Teşekkür ederim.

Voltage kısmı vccın ve cache ration kısmı önceden hep defaults yazardı fakat şimdi sayılar ve değerler var bunu nasıl değiştirebiliriz ve yaptığım UV sanki işede yaramıyor çekirdek yalıtımı kapalı UV koruması BIOS'tan kapalı başka bir ayarı var mı bunun.

Ek olarak çekirdek yalıtımını hiçbir şekilde kapatamıyorum.

Son düzenleme:

VBS'i kapat ya da BIOS üzerinden sanallaştırma ayarını kapat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…