Merhaba, bilgisayarımın ısınmaması ve işlemcimin turbo modunu kapatmak için ThrottleStop adlı programı kullanıyorum ve bilgisayarı bu program ile kullanıyorum. Isınma sorununu ve fan sesini çözüyor ama işlemciyi sabitlediğimiz için bilgisayara zarar verip vermeyeceği konusunda korkuyorum. Anlayan biri cevaplayabilir mi? Bu programı kullanmak bilgisayarın ömrünü ya da performansını düşürür mü? Ayarlarımın fotoğrafını koydum ayarlarıma göre de yorum yapabilirsiniz.
Eğer herhangi bir bilgisayar içi parçasını zorlamazsan [overpower-overclock] zararı olmayacaktır.
Hatta ısındığı için kısıtlarsan faydası bile olur. Sadece çok kısıtlamamaya dikkat et. Sistem için yeterli olacak kadar kalsın.
Eğer kullanmasını iyi biliyorsan yapmaz bir de benim bilgisayar eski ve soğutması güçlü olduğu için ben sonuna kadar kullanıyorum eğer i3 üstü işlemcin varsa soğutmana güvenmezsen ayarlarıyla oynama derim.
Yardımım dokunduysa beğenmeyi unutma
Hocam saat hızını sınırlamanız donanımsal bir sorun oluşturmaz. Tabiiki hız düşüşü olacaktır. ThrottleStop'la işlemci ısı düşürme ile ilgili rehber yapmayı düşünüyorum. Bağlantısını buraya atarım ara sıra kontrol edin.
Hocam saat hızını sınırlamanız donanımsal bir sorun oluşturmaz. Tabiiki hız düşüşü olacaktır. ThrottleStop'la işlemci ısı düşürme ile ilgili rehber yapmayı düşünüyorum. Bağlantısını buraya atarım ara sıra kontrol edin.