Forumdaki diğer konulara baktım ancak kafamda bir kaç soru daha var, konuyla alakalı bilgili olduğunu düşündüğüm bir hocamı da etiketliyorum.
Thrustmaster T16000 FCS Hotas'a da baktım ancak görüntü olarak TCA Officer Pack daha güzel geldi. İki ürünün de stickleri sanırım aynı, sadece modifiyeli halleri gibi. Throttle kollarına baktığım zaman TCA Officer Pack'in kolu daha güzel ancak malzeme kalitelerini fazla bilmiyorum. Alacağım ürünü Microsoft Flight Simulator için kullanacağım, savaş oyunları ağırlıklı olmayacak yani. Hangi ürünü önerirsiniz?
Rudder axis dediğiniz sağa ve sola dönen eksen mi? Yani taxi esnasında tekerleri kontrol ettiğimiz eksen. Logitech'te benzer bütçelere X52 var o da savaş oyunları için tasarlanmış gibi durduğundan bir de renginden çok hoşuma gitmedi, bilemedim.
Helikopter sürmekten daha çok büyük uçaklar sürmeyi düşünüyorum hocam, yani taxi esnasında bile sorun çıkaracak bir rudder'sa vazgeçebilirim de taxi için teker kontrolünü sağlayabilirse 1 ayda elimde kalmazsa benim için çok fark etmiyor. X52'ye hiç ısınamadım çünkü. Thrustmaster T16000 FCS Hotas'la aralarındaki tek fark throttle bence, onda da TCA Officer Pack'in olan daha güzel geldi gözüme. Siz uçak sürecek olsanız hangisini tercih ederdiniz?
TCA'daki stick ile 16000M'deki stick aynı ürünler sadece yapısı biraz farklı ve tuş avantajı falan oluyor. Pedaldaki kronik sorun TCA'da da var T16000M'de de. Bütçeyi arttırıp daha iyi ürünler almanı öneriyorum. Virpil keşke Türkiye'ye teslimat yapsa da ondan alabilsek.
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Microsoft Flight Simulator'ün yaz indirimlerinde kaça düşebileceğini az çok kestirebiliyor musunuz? Geçen yaz düştüğü fiyatı bulabileceğim sitenin adını unuttum da.