Thrustmaster TS-PC Racer 488 alınır mı?

Kasım Ak

Hectopat
İlk defa direksiyon alacağım, kaliteli bir şey istiyorum, bunun fiyatı 15 bin TL. Ürün kaliteli araştırdığım kadarıyla (belt Drive'lar arasında yani), alasım var ama pişman olur muyum Direct Drive almadığıma? Çok şey kaybeder miyim? Bundan ömürlük direksiyon olur mu? En dandik Direct Drive direksiyon bile bundan iyi midir? Fanatec ya da mozanın en düşükleri kaç TL mesela? Ümit var mı?
Hocam alabileceğim en iyisini arıyorum, bir üstünü alamayacağım direksiyonu arıyorum, kusura bakmayın.
Bütçe 15 bin tl var gibi değecekse biraz aşabilirim ama çok da değil yani.

İlk defa direksiyon alacağım, kaliteli bir şey istiyorum, bunun fiyatı 15 bin TL. Ürün kaliteli araştırdığım kadarıyla (belt Drive'lar arasında yani), alasım var ama pişman olur muyum Direct Drive almadığıma? Çok şey kaybeder miyim? Bundan ömürlük direksiyon olur mu? En dandik Direct Drive direksiyon bile bundan iyi midir? Fanatec ya da mozanın en düşükleri kaç TL mesela? Ümit var mı?
Hocam alabileceğim en iyisini arıyorum, bir üstünü alamayacağım direksiyonu arıyorum, kusura bakmayın.
Bütçe 15 bin tl var gibi değecekse biraz aşabilirim ama çok da değil yani.
Moza DD R5 var 20K civarında. Kayışlı sistem aldığınıza çok pişman olursunuz benden söylemesi. Bende Moza DD R9 ve seti var. Zaten açtığım konularda da görselleri var ama detaylı inceleme gelmedi henüz çünkü setup henüz tamamlanmadı. Muhtemelen bu hafta monitörlerden ikisi hariç her şeyi tamamlayacağım. Bu hafta sonu incelemesini yazarım gibi düşünüyorum. GelBura güvenilir ve iyi bir satıcı öneririm.

Moza dd R5 var 20k civarında. Kayışlı sistem aldığınıza çok pişman olursunuz benden söylemesi. Bende moza dd R9 ve seti var. Zaten açtığım konularda da görselleri var ama detaylı inceleme gelmedi henüz çünkü setup henüz tamamlanmadı. Muhtemelen bu hafta monitörlerden ikisi hariç her şeyi tamamlayacağım. Bu hafta sonu incelemesini yazarım gibi düşünüyorum. Gelbura güvenilir ve iyi bir satıcı öneririm.
Hocam peki bu dd R5'i ömürlük alabilir miyim?

Tüm firmaların eskitme politikası vardır ve bu yüzden ömürlük ürün çok muhtemel değil ama dd R5, TS-PC'ye göre kesinlikle daha uzun ömürlü ve F/P bir ürün olur.

Hocam dediğim gibi daha önce direksiyon kullanmadım.
Bunlar kıyaslanamayacak kadar farklı mı?
Ben bunları denesem anlayabilir miyim daha önce hiç oynamamış olsam bile.

Hocam dediğim gibi daha önce direksiyon kullanmadım.
Bunlar kıyaslanamayacak kadar farklı mı?
Ben bunları denesem anlayabilir miyim daha önce hiç oynamamış olsam bile.
Kıyaslanamayacak kadar farklı. Ama güç olarak değil hissiyat olarak. Güç olarak DD R9 daha farklı. Hissiyat olarak farkı şu DD R5 ile aracın arkasının kaydığını ya da patinaj yaptığını çok daha hızlı ve net anlıyorsun. Çok daha iyi tepki veriyorsun vs. Eğer yarış oyunları için kullanacaksan DD R5 gayet iyi olur giriş ürünlerinde ama iRacing gibi sıralama sistemli rekabetçi bir oyun oynayacaksan bu tip oyunlarda direksiyondan çok pedalların önemi var haberin olsun.

Moza henüz tam oturmuş bir firma değil ve bazı oyunlarda sorunlar yaşandığını gördüm. Yavaş yavaş toparlıyorlar. Arkadaş kayışlı alma pişman olursun demiş ama biraz fazla abartılı bir dil kullandığını düşünüyorum. DD teknolojisi tabii ki daha pürüzsüz ve sessiz fakat TS-PC ve R5 arasında da ölümcül bir fark yok. Eğer kafana çok takılırsa ortombo veya gelbura gibi satıcılar bildiğim kadarıyla test imkanı sunuyor. Gidip test edebilirsin. Pedal kısmında ise tamamen katılıyorum. Simrace odaklı kullanacaksanız pedalları iyi seçmeniz tavsiye edilir.

Not: TS-PC o fiyata muhtemelen pedalları dahil değil dikkatli bakmanı öneririm.

Moza henüz tam oturmuş bir firma değil ve bazı oyunlarda sorunlar yaşandığını gördüm. Yavaş yavaş toparlıyorlar. Arkadaş kayışlı alma pişman olursun demiş ama biraz fazla abartılı bir dil kullandığını düşünüyorum. DD teknolojisi tabii ki daha pürüzsüz ve sessiz fakat TS-PC ve R5 arasında da ölümcül bir fark yok. Eğer kafana çok takılırsa ortombo veya gelbura gibi satıcılar bildiğim kadarıyla test imkanı sunuyor. Gidip test edebilirsin. Pedal kısmında ise tamamen katılıyorum. Simrace odaklı kullanacaksanız pedalları iyi seçmeniz tavsiye edilir.

Not: TS-PC o fiyata muhtemelen pedalları dahil değil dikkatli bakmanı öneririm.
Abartılı bir dil kullandım çünkü deneyimlediğim de dehşet bir fark gördüm ama haklısınız şimdi düşününce 5.5NM o kadar fark eder mi diye bir duraksadım. Moza çoğu yerde "Fanatec Killer" olarak geçiyor ve çoğu oyunda bir sorun yaşamadım açıkçası. Sorunları benimle paylaşabilir misiniz? İleride karşıma bir sorun çıkacaksa önceden bilgi sahibi olmak isterim. Tam oturmuş olmama konusu yeni bir firma olduğu içinse evet yeni bir firma ve tam oturmamış ama ürünlerinden bir sorun yaşamadım. eRacingAcademy ve Jason Tahincioğlu yeterince iyi açıklıyor bence gerekli şeyleri.

Jasondan izlediğim ve burada yazılanlar neticesinde moza dd R5 almaya karar verdim, 3K fark verip dd bir direksiyon almak daha mantıklı geldi, çünkü her bakımdan dd bir sistem bd bir sistemden iyidir.
Bu şekilde 18k ediyor.
Pedal olarak da load cell ve debriyaj olmalı.
Thrustmaster tlcm (eğer mozaya uyuyorsa) ile moza racing srp arasında kaldım. Fiyatları da yakınmış zaten.
Mozaya uymuyorsa moza alacağım, ama uyuyorsa hangisi iyi diye bakacağım, henüz hiç bakmadım.
Bir de bunları denersem ona göre de fikrimi yazarım.
Teşekkürlerimi sunar iyi sosyaller dilerim.

Son düzenleme:
Jasondan izlediğim ve burada yazılanlar neticesinde moza dd R5 almaya karar verdim, 3K fark verip dd bir direksiyon almak daha mantıklı geldi, çünkü her bakımdan dd bir sistem bd bir sistemden iyidir.
Bu şekilde 18k ediyor.
Pedal olarak da load cell ve debriyaj olmalı.
Thrustmaster tlcm (eğer mozaya uyuyorsa) ile moza racing srp arasında kaldım. Fiyatları da yakınmış zaten.
Mozaya uymuyorsa moza alacağım, ama uyuyorsa hangisi iyi diye bakacağım, henüz hiç bakmadım.
Bir de bunları denersem ona göre de fikrimi yazarım.
Teşekkürlerimi sunar iyi sosyaller dilerim.
Tek uygulama kullanmak ve uyumluluk açısından SRP daha iyi olur diye düşünüyorum. T-LCM için ayrıdan bir USB adaptörü almanız ve Thrustmaster için ayrıdan bir uygulama daha indirmeniz gerekebilir ama buraları çok net bilmiyorum tahminlerimi söylüyorum. Bende CRP pedallar var ve çok memnunum. SRP alacak olursanız ilerleyen zamanlarda ya da sipariş verirken fren geliştime kitini sipariş etmenizi öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı