THY 2 Yıldır Değer Kaybediyor!

@melih_11 , @InJustice gayet açıkça açıklamış konuyu. Ek olarak da THY şu an Atatürk Havalimanı'nı neredeyse tek elinde tutuyor. Bu da Pegasus'un İzmir ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına sıkışmasına sebep oluyor. Pegasus'un şu an devam eden büyük bir siparişi var. Fakat uçakları yerleştirecek yeterli yer olmadığı için her yeni gelen uçak için bir uçağını boş yere satmak zorunda kalıyor. Filo aşırı gençleşip yenilendikçe sayı aynı kalmak zorunda kalıyor. Yeni açılacak havalimanından Pegasus da yer alacak ve bu sefer uçak satmak zorunda kalmayacak. Bu da büyümesini hızlandıracak.
Pegasus ucuz havayolu firması olduğu için size sadece uçuş vadediyor. THY ise iki katı veya daha fazla fiyatla yanında ekstra olarak bir de sandviç veriyor A pardon bir de içecek tabi Bazı yerlere ne yazık ki sadece THY uçuyor. Bu yüzden fiyatları kafasına göre arttırabiliyor. İnsanlar artık bu durumdan çok şikayetçi. Eğer akıllardaki "Pegasus kötüdür" mantığı değişirse, THY için vurucu bir darbeye dönüşebilir bu durum.
Ayrıca Anadolu Jet firmasının THY bünyesinden ayrılması söz konusu bu aralar ama bekleyip göreceğiz artık gelişmeleri. Çünkü bir külfete dönüşmeye başladı gibi artık.

Fiyatlara bakmak istedim ama sitesi mobil kullanım için stabil değil nereden kısmından ileriye gidemedim Ayrıca en ucuz diye aratılınca Pegasus çıkmıyor genelde Sunexpress Anadolujet çıkıyor ben de o yüzden Thy ve Jetgenç hesabı açtım. Özellikle Jetgenç çok ucuza geldi bana bu yaz. Ben de hem hepsinden ucuz hem de yemek var diye tercih ediyordum fakat bu yıl 6 kere bindim uçağa ilkinde içinde et olan ısıtılmış enfes bir sandviç varken (Thy) sonra bu kaşara döndü. Anadolujet için de kumanyaya denk geldim su içecek ayrı olarak veriliyordu Thy gibi ve yine kaşardı. İkinci Anadolujet uçuşu su ve içecekten biri seçiliyordu yani gitgide daha azaldı her şey. Bunun sizin bahsettiğiniz ekonomik sebeplerle alakası var sanırsam.

Herhalde bir dahaki binişinizde yarım ekmek ve buğday çorbası verecekler size Devamlı bir düşüşe denk gelmişsiniz. Aslında bu ekonomik değil de daha çok denk gelmek olmuş. Ayrıca gittiğiniz mesafe de bunu etkiliyordur bence. En ucuz diye bir şey yoktur bence. Tarihe gidilecek yere göre her firma değişebiliyor. Mesela Dalaman İstanbul arası bir dönem THY ve Pegasus aynı fiyattı. Değişkenlik gösterebiliyor yani devamlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…