THY kursu ile pilot olmak

Ranathema

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gainward Ghost RTX 4060Ti Ekran Kartı
Ryzen 5 5600 İşlemci
Gigabyte B550M DS3H Anakart
2x8 GB G-Skill RipjawsV DDR4 3600 MHz Ram
MLD ULTRA NVMe M2 1TB SSD
Merhaba. THY pilotluk kursları ile pilot olmak istiyorum. İngilizcem iyi, herhangi bir göz rahatsızlığım yok, kalıtsal hastalığım veya sakatlığım yok. Bir lisans bölümü tamamlama şartı için dile yatkınlığım olduğundan yabancı dil, muhtemelen İngilizce seçeceğim. Özellikle özen göstermem gereken bir konu veya hatam var mı? Bu şartları karşıladıktan sonra önümde bir engel var mı? Pilot kursları sonrası iş bulmamda bir sıkıntı olur mu?

Bundan daha kolay bir şekilde pilot olmak için bir alternatif varsa fikirlere açığım, sayısalım iyi olmadığı için yabancı dil ile bu yolu tercih ettim.

Diğer konulara göz gezdirdim, aklımdaki soruları daha iyi giderebilmek için aynı konuyu tekrar açıyorum kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başvuruya göre okuduğun bölümü eliyorlar bilgin olsun. Yani şöyle söyleyeyim öncelikle teknik bir üniversiteden mezun olanlar, sonrasında mühendislik fakültesinden mezun olanlar daha sonra ise herhangi bir lisans bölümü diye takip ediyor. Başvuru koşulu ya da başvuran aday sıklığına göre değişken bu durum.

O tür pilot yetiştirme programlarında belli testleri geçtikten sonra seni eğitime alıyorlar. Genelde hafıza, yetenek gibi testler. Pilot olmak istiyorsan eğer diğer Pegasus, Sun Express gibi yerlere de bakmanı öneririm. Tek bir yere bağlı kalma yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı