THY Take Off Cadet için belirli bir bölümden mezun olmak gerekli mi?

JackCooper

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
INNO3D 3060
R5500
Gigabyte A520MH
Windows 10 Pro
Delta RGB Kasa
Gamebooster Fire Storm
Razer Deathadder V2 Mini
Asus VG279QA
Logitech G733
Meslek
Öğrenci
Sorum başlıktaki gibidir, hayalim pilot olmak fakat başta üniversiteyi bitirmek var.

Lisans (örgün ya da açıköğretim) mezunu olmanız gerek.

Genel Koşullar

• T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak,

• En az lisans derecesi mezunu (örgün veya açık öğretim) olmak,

*Yurt dışı üniversitelerden mezun olan adaylardan YÖK denklik belgesi mülakat aşamasında istenmektedir.

*Lisans eğitiminde geçirilen süre 6 yıldan fazla olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Yabancı dil hazırlık sınıfı okuyan adaylar için bu süre 7 yıldır.)

31.12.2004 tarihinden önce ve 01.01.1995 tarihinden sonra doğmuş olmak,

• Boy uzunluğunun 160 cm’den kısa, 195 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,

• Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,

• Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,

• Daha önce görev aldığı kuruluşlardan disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak,

• Daha önce Türk Hava Yolları ve iştirakleri ile diğer iş yerlerinden fesih, devamsızlık, sağlık veya disiplinsizlik gibi nedenlerle ayrılmamış olmak,

• Mavi kart sahibi veya birden fazla vatandaşlığa sahip adaylar için akıcı ve anlaşılabilir derecede Türkçe konuşabiliyor olmak,

• Daha önce herhangi bir pilot eğitim programına katılım sağlamamış olmak (PPL, CPL, ATPL vb.)

Lisans (örgün ya da açıköğretim) mezunu olmanız gerek.

Genel Koşullar

• T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak,

• En az lisans derecesi mezunu (örgün veya açık öğretim) olmak,

*Yurt dışı üniversitelerden mezun olan adaylardan YÖK denklik belgesi mülakat aşamasında istenmektedir.

*Lisans eğitiminde geçirilen süre 6 yıldan fazla olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Yabancı dil hazırlık sınıfı okuyan adaylar için bu süre 7 yıldır.)

31.12.2004 tarihinden önce ve 01.01.1995 tarihinden sonra doğmuş olmak,

• Boy uzunluğunun 160 cm’den kısa, 195 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine (20-30 aralığında) uygun olmak,

• Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,

• Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,

• Daha önce görev aldığı kuruluşlardan disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak,

• Daha önce Türk Hava Yolları ve iştirakleri ile diğer iş yerlerinden fesih, devamsızlık, sağlık veya disiplinsizlik gibi nedenlerle ayrılmamış olmak,

• Mavi kart sahibi veya birden fazla vatandaşlığa sahip adaylar için akıcı ve anlaşılabilir derecede Türkçe konuşabiliyor olmak,

• Daha önce herhangi bir pilot eğitim programına katılım sağlamamış olmak (PPL, CPL, ATPL vb.)
yani illa pilotaj falan okumam gerekmiyor dimi?

Eskiden sadece mühendisleri alıyorlardı, artık 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olmanız başvuru yapmanız için yeterli.

İlk önce bir lisans eğitimi tamamlamadan herhangi bir aksiyon alamayacağınız için önce üniversitenize odaklanın, ingilizceyi unutmayın.🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı