Ti Boost Nedir ?

• Konuyu başlatan aalper
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.707
A

aalper

Ziyaretçi
Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi ti boost nedir ? Yeni toplayacağım sistemimde kullanacağım ? Nedir ne değildir bilgilendirir misiniz ?

Ama sadece OC lu değildir. Aynı zamanda fabrika çıkışı esnasında bileşenlerin daha performanslı olanlarının seçilmesiyle oluşmuş yükseltmedir. Ama misal 660ti yerine 760 almanı tavsiye ederim.

Hatta ben de Gtx 660 ti alacaktım. Daha sonra Gtx 760 ta karar kıldım. İleride 770'e geçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bari ileride gtx770 alıcaksan şimdi düşük fiyatlı bir ekran kartı al ileride gtx780 alırsın :)

Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi ti boost nedir ? yeni toplayacağım sistemimde kullanacağım ? ndeir ne değildir bilgilendirirmisiniz ?

Ekran kartlarının içinde aynı bilgisayardaki gibi işlemci var, biz buna grafik işlemci diyoruz yani sadece grafik işlemlerini ile uğraşıyor bu işlemci. Bu işlemcinin içinde aynı bilgisayardaki gibi çekirdek var ama bu çoğu ekran kartlarında tek çekirdek. Bu çekirdeğin içinde de transistör denilen devre elemanları var.

Örneğin GTX 650'nin içinde 1,27Milyar transistör bulunmakta, GTX 650Ti içinde ise 2,54Milyar ve GTX 650Ti Boost içinde de 2,54Milyar Transistör bulunuyor. Gördüğün gibi GTX 650Ti'nin ve GTX 650Ti Boost'un içinde daha fazla transistör olduğu için GTX 650'den daha performanslıdır.

GTX 650Ti ile GTX 650Ti Boost arasında ise çekirdek hızı farkı var. GTX 650Ti'ın çekirdek hızı 928MHz iken, GTX 650Ti Boost'un normal çekirdek hızı 980MHz ve kendi içinde gerektiğinde 1032MHz'e kadar yükselebiliyor. Bu yüzden GTX 650'ler içinde en performanslı olan GTX 650Ti Boost'tur.

NVIDIA GeForce GTX 650 | techPowerUp GPU Database
NVIDIA GeForce GTX 650 Ti | techPowerUp GPU Database
NVIDIA GeForce GTX 650 Ti Boost | techPowerUp GPU Database

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı