Tiagra set üzmez. O kadro da NG serisi dağ bisikletler gibi değildir diye düşünüyorum. 57 kadro Salcano'da ne kadar büyük onu bilemiyorum fakat aynı boydayız ve 56 kadro tur bisikleti var bende. Yol bisikletinde gidona uzanma mesafesi daha uzundur. Denemeden almamanızı tavsiye ediyorum. Kısa bir turda hissettirmese de 1 saatten uzun sürünce bisiklet büyük/küçük geliyorsa hissettirecektir. Bakım konusu göbeklerin, furç yatağının, vites/fren tellerinin durumuna bağlı. Genel bakımlar genelde 100-200 civarı tutuyor fakat şehirden şehire hatta servisten servise değişir. Bu fiyata Tiagra set bulmak çok zor. Eğer 2018'den sonraki bir modelse işinizi çok rahat görür. Alırken kadrosunda, gidonunda, maşasında çizik dışında çatlak/kırık/sonradan yapılma kaynak izi var mı yok mu dikkatlice inceleyin kadroyu. Jantların dönüşünü inceleyin, fren yüzeyinde çatlak vs. var mı inceleyin. Kadroda sorun yoksa geri her şey elle halledilir. Yine de tüm vites geçişlerini deneyin(çapraza düşürmeden), frenleri deneyin öyle test edin. Aklıma başka bir şey gelmiyor şu an.