Çözüldü Tıbbı sekreterlik 1.5 yılda bitirilip 2026 KPSS'ye girilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

veysel000

Hectopat
Önümüzdeki tercih döneminde açık öğretimden tıbbı sekreterlik yazacağım. Bu bölümü 1.5 senede bitirip ön lisans KPSS'ye girmeyi hedefliyorum. Yani bu bölümü 2027'nin 3. ayında bitireceğim. Ön lisans KPSS ise 2026'nın 9. ayında olacak. Atamalar başlayana kadar mezun olursam atanabilir miyim? Veya yanlış hesapladığım bir şey olabilir mi? Kafam karışık, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ön lisans KPSS iki yılda bir yapılır. Bu yüzden bir yıl içerisinde mezun olabilecek konumdaysan da ön lisans KPSS'ye girebiliyorsun, sonucu da iki yıl geçerli.
Hocam elbet araştırmışsındır ama tıbbi sekreterlik artık eskisi gibi 60 küsürler ile atanabileceğin bir bölüm değil, devlet alacağını 2022 KPSS ile aldı tıbbi sekreterlik adına her doktora 1 ya da 2 tıbbi sekreter verdi birden 10-15k açık oldu ve o açığı doldurdular bu sene bile 80'in altına düşeceğini sanmıyorum 2026'da artık hemşirelik harici diğer sağlık bölümleri gibi 85'in altına düşmez muhtemelen (tıbbi sekreterliğe yakın 4 yıllık bir bölüm bitirmiş biri olarak söylüyorum).

Ön lisans KPSS iki yılda bir yapılır. Bu yüzden bir yıl içerisinde mezun olabilecek konumdaysan da ön lisans KPSS'ye girebiliyorsun, sonucu da iki yıl geçerli.

Çözüm
Mezun olduktan sonra sınava girersen atanabilirsin tabii ki zaten sınavdan sonra hemen başvurular açılmaz.
Hocam bunun için 2028'i beklemem gerekir ki bu olmaz. Öğrenciyken sınava girmeliyim.

Hocam elbet araştırmışsındır ama tıbbi sekreterlik artık eskisi gibi 60 küsurler ile atanabileceğin bir bölüm değil, devlet alacağını 2022 KPSS ile aldı tıbbi sekreterlik adına her doktora 1 ya da 2 tıbbi sekreter verdi birden 10-15k açık oldu ve o açığı doldurdular bu sene bile 80'in altına düşeceğini sanmıyorum 2026'da artık hemşirelik harici diğer sağlık bölümleri gibi 85'in altına düşmez muhtemelen (tıbbi sekreterliğe yakın 4 yıllık bir bölüm bitirmiş biri olarak söylüyorum).
Evet hocam puanların farkındayım. En az 85 alacağımdan şüphem yok. Tıbbi sekreterliğin alternatifi de pek yok gibi. Yaşlı bakım vs. var ve ben bunu yapamam.

Hocam şöyle bir sorun var ve hala bilgim yok. 2026'nın 6. ayında 1. sınıfım bitti diyelim. KPSS ön lisansa başvurabilir miyim? Buradan mezun olmam yaklaşık 8 9 ay daha sürecek. Bazıları ön lisans okuyan herkes başvurabilir, bazıları da sadece son sınıf başvurabilir diyor. Kafam hala karışık.

Hocam bunun için 2028'i beklemem gerekir ki bu olmaz. Öğrenciyken sınava girmeliyim.

Evet hocam puanların farkındayım. En az 85 alacağımdan şüphem yok. Tıbbi sekreterliğin alternatifi de pek yok gibi. Yaşlı bakım vs. var ve ben bunu yapamam.

Hocam şöyle bir sorun var ve hala bilgim yok. 2026'nın 6. ayında 1. sınıfım bitti diyelim. KPSS ön lisansa başvurabilir miyim? Buradan mezun olmam yaklaşık 8 9 ay daha sürecek. Bazıları ön lisans okuyan herkes başvurabilir, bazıları da sadece son sınıf başvurabilir diyor. Kafam hala karışık.
Diploma olmadan giremezsin orası net. 6. ayında mezun olduğunda başvurular açıksa girebilirsin tabi. Son sınıf falan kim çıkarmış onları?

@veysel000, şimdi sınavları iki yılda bir yapılıyor yani çiftli yıllarda yapılıyor. Eğer ön lisans KPSS puanınızı iki senede kullanabilecek durumdaysanız, elbette ki girebilirsiniz. Neden olmasın?

Diploma olmadan giremezsin orası net. 6. ayında mezun olduğunda başvurular açıksa girebilirsin tabii. Son sınıf falan kim çıkarmış onları?

Bunun gibi haberlerle dolu her yer.

@veysel000, şimdi sınavları iki yılda bir yapılıyor yani çiftli yıllarda yapılıyor. Eğer ön lisans KPSS puanınızı iki senede kullanabilecek durumdaysanız, elbette ki girebilirsiniz. Neden olmasın?
Mezuniyet aşamasında olamayacağım için başvuramamaktan bahsetmiştim. Resmen kafama soktular bu tür şeyleri.

@veysel000, bir şey olmaz. Ortaöğretim KPSS'ye girmek gibi bir niyetiniz varsa aynı senede iki farklı düzeydeki KPSS'ye giremiyorsunuz. Ya ön lisans ya da ortaöğretim KPSS'ye gireceksiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı