Tıbbi sekreterlik mi sınıf öğretmenliği mi?

Diamant

Decipat
Daha fazla  
11. sınıfım. Dil bölümündeyim fakat dilden bir bölüm istemiyorum. TYT denemeleri yapıyorum ve Türkçe'den 27-30 net, sosyal bilimler 18-20 net, matematik 4-5 net, fen bilimleri 0 net. Bu civarlarda yapıyorum genelde. Örnek verdiğim iki mesleği de seve seve yaparım ama sınıf öğretmenliğini bir tık daha istiyorum. Çünkü MYO olan üniversiteler çok umursanmıyormuş gibi geliyor bana. 4 yıllık bir bölüm okumak, öğretmen olmak daha çok istiyorum. Her neyse, seçeneklerimi söyleyeyim. Tıbbi sekreterlik için liseden mezun olduğum gibi TYT'ye girip bir üniversite kazanmak istiyorum. Ondan sonra da KPSS'ye girip atanacağımı düşünüyorum. Ama atama durumları nedir bilmiyorum pek. Diğer seçeneğim ise mezuna kalıp TYT ve AYT'ye bayağı bir çalışmak istiyorum. İyi bir üniversite kazanabilir miyim 1 sene çalışmayla bilmiyorum. KPSS puanı ve atanma durumuna gelirsek, öğretmen abimin dediğine göre öğretmenlik alanında en çok ataması olan ikinci alanmış (birinci olan özel eğitim öğretmenliği). KPSS puanı da aşırı yüksek değil. Çok kararsızım şu an. TYT ve AYT'yi 1 senede halledebilir miyim yoksa direkt 2 senelik tıbbi sekreterlik bölümüne gitmeli miyim?

Öğretmenlik tercih ederdim .4 yıl her zaman daha iyidir daha yüksek dereceli memur oluyorsunuz sanırım

Öğretmenlik tercih ederdim. 4 yıl her zaman daha iyidir daha yüksek dereceli memur oluyorsunuz sanırım.

4 yıl her zaman daha iyidir ne demek? Daha yüksek dereceli memur oluyorsunuz demişsiniz anlamadım yani öğretmenliğin hem 4 yıllık hem 2 yıllığı var 4 yıl okuyan daha yüksek dereceli öğretmen mi oluyor? Kuzenime tüh 2 yıllıkmı kazandın diyen akrabaların çocukları 4 yıl okudu kimi işsiz evde oturuyor kimiside özel sektörde asgari ücret bile olmuyor ama kuzenim atandı şu mantığı nesilden nesile aktarmayı bırakın artık lütfen.

Tıbbi sekreterlik güzel bir meslek ne ileride ne olacağı belli olmaz istersen AÖF ten okuyarak evde çalışırsın bir yandanda KPSS çalışırsın AÖF'te 4 yarı yıl sürecek bölümü bölüme göre değişir 3 en fazla 3 yarıyılda erkenden bitirebilirsin bende AÖF'te yaşlı bakımı okuyorum 2024 yılında girdim 2026 Ocakta erkenden mezun olacağım üstten ders alarak ve yaz okuluna giderecek ve sınav soruları geçmiş sorulardan gelyor bütün çıkmış sorular sistemde mevcut ve hepsinin çıktısını aldım çalışıyorum şu an bile bir yandanda KPSS hallediyorum.

2 yıllık okursan yükseleceğin memur derecesi kısıtlı oluyor.
Şu ülkedede insanların fikrini belirtince linçlemeyi bırakamadınız

Şu ülkedede insanların fikrini belirtince linçlemeyi bırakamadınız.

Sınıf öğretmenliği en son 3200 kişi almış sözlü mülakat taban puanı 75 KPSS puanı 50 KPSS'den 50 alanı bile çağırmışlar bu ne anlatıyor sizce? Memur olamadıktan sonra derecenin önemi var mı?

Şu ülkedede insanların fikrini belirtince linçlemeyi bırakamadınız.

Bu arada haberiniz olsun kısıtlama yok ön lisansta lisanda 1. dereceye yükseliyor en fazla sadece birisi 10. dereceden diğeri 9. dereceden başlıyor. Biri diğerinden iki yıl erken bitirdiği için gayet doğal kabul edilebilir bir fark.

Öğretmenlik tercih ederdim .4 yıl her zaman daha iyidir daha yüksek dereceli memur oluyorsunuz sanırım
Sizce 1 senede ayt + tyt çalışabilir miyim? Dilde okuduğumu da göz önünde bulundurursak. Benim fikrim şöyle, öğretmenliği atama ve benim için uygunluğu konusundan daha çok istediğim için birinci plana alıyorum. Eğer iyi bir üniversite kazanırsam öğretmenlikten devam etmeyi düşünüyorum. Eğer yapamazsam da sekreterliğe gireceğim iyi mi sizce?

Mezuna bırakıpmı çalışacaksın.

Çok yüksek puan istemiyordu 1 senede yapılabilir puan

Mezuna bırakıp şu an bildiklerimin üzerine ekleyip sınava daha iyi hazırlanırım diyor isen öyle olmuyor. Ben bir yıl mezuna bıraktım acayip stres ve baskı var ya yaptım ya yaptım bu sefer baskısı oluyor üzerinde. Sınav günü geldiği zaman o sıraya oturduğunda daha ağır bir baskı var rahat biri isen mezuna bırak ama sen şu an yine de çalış sınıf öğretmenliği eşit ağırlık zaten otur ezberle gece geç saatlere kadar çalış kendini sınavdan sonrasını düşünürek motive et anda kal anı yaşa sadece fazla düşünmeden çalış. Emin ol sınavdan sonra unutuyorsun zorlukları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…