Ticarete nereden başlanır?

666222

Decapat
Arkadaşlar yaşım 19 ve bir yerden ticarte başlamak istiyorum. 100000 TL sermayem var bu paryı dolara çevirip(5000) civarı yapıyor mevcut kurla Amerika'ya gidip 1-2 yıl çalışıp Türkiye'de araba ticareti yapmak istiyorum sizce matıklı yoksa başka türlü paraı amoti edebilir miyim?

Amerikaya gidip 1-2 yıl kalabiliyorsan buraya dönme zaten. Ticaretini orda yap. Eğer başarabilirsen burda yapacağından çok daha iyi noktalara gelirsin.

Amerika ne için 2 yıl çalışma vizesi versin ki?

Şu en azından 1 ay hiçbir şey söylenemez. Biz bile ürün tedarik edemiyoruz kur yüzünden. Büyük firmalar yıllık sözleşme imzalamasa batmışlardı herhalde.

100.000 lira ile Meksika sınırına gidip belki kaçak olarak geçebilirsin. Resmi olarak 100.000₺ ile seni Amerika'ya yaklaştırmazlar ki.

Amerika'ya gidip 1-2 yıl kalabiliyorsan buraya dönme zaten. Ticaretini orada yap. Eğer başarabilirsen burada yapacağından çok daha iyi noktalara gelirsin.

Evet gidebiliyorum ama ticaret orada daha sıkıntı sanırım Çin'den dolayı en son yleydi.

100.000 lira ile Meksika sınırına gidip belki kaçak olarak geçebilirsin. Resmi olarak 100.000₺ ile seni Amerika'ya yaklaştırmazlar ki.

Kaçak gittikten sonra ne yapabilecek ki?

Evet gidebiliyorum ama ticaret orada daha sıkıntı sanırım Çin'den dolayı en son yleydi.

Emin ol buradakinden iyidir. İşçilik çok pahalı orada. Burdaki sistemden sonra cennet gibi gelir.

Bak en basitinden örnek vereyim.

3.70 dolar alış fiyatı olan ürünün satış fiyatı 13-15 dolar bandında. Aradaki fark ürünü paketleyeninden tut müşteri hizmetlerine kadar çalışanlara veriliyor.

Bizde ise ürünün alışı 20 lira satışı 50 lira. Zaten 24 lira komisyon ödüyorsun sattın diye.

Kaçak gittikten sonra ne yapabilecek ki?
Uzun soluklu bir seçim olduğu için tek bir cümle kurmak zor. Sınırı geçebilirse, teslim olup 3-9 aylık hapisten sonra iltica hakkı doğar. Tabii yine bu süreçte çekilecek zorluklar falan var. Çok geniş bir yol. İltica ile uğraşamam diyip 10-20 yıl kaçak yaşayadabilir. LA veya benzeri büyük şehirlerde 30 yıl kaçak yaşayan insanlar var. Ama dediğim gibi kafada bitirmeniz gerekiyor. Öyle ki kazandığınız parayı bir banka hesabında tutamayacaksınız, resmi olarak bir plaka sahibi olamayacaksınız, resmi olarak internetten alışveriş yapmanız zor(riskli) olacak. Çevre edindikten sonra bunların hepsi mümkün fakat iltica edip 10 yıl mülteci olarak yaşayıp ömrünün geri kalanında 10 yıllık açığı kapatabilir.

Kendisi kaçak gitmekten bahsetmiyordu. Ayrıca kaçak bile gitse aç kalacak değil bir şekilde çalışıyorlar. Benim yakın bir arkadaşım ramazan öncesi gitti bu şeklide. Vardığının ertesi günüde işe başladı.

Sınırı geçip teslim olunca Türkiye'ye geri tekmelemiyorlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…